Finaler Åby 2 Februari » 1 feb. | Tobias Nilsson - Travstugan.se

Finaler Åby 2 Februari

Hej på er!

Efter ha haft fullständigt värdelös tipsform en period, så känner jag mig på gång och jag har verkligen gjort mitt bästa att analysera loppen som är nu på Åby. 

En omgång som förövrigt är riktigt bra både spelmässigt och sportsligt. Jag har flera spikförslag men har landat på två stycken spikar som jag tycker är oerhört spelvärda!

V75-1:

Här hittar vi omgångens största favorit i form av segermaskinen 11 Southwind Feji. Feji som på 26 starter vunnit 20, ett facit som bara en riktigt bra häst kan ha. Jag har i stort sett spikat "Feji" varje gång den gått ut på V75. Nu är det dock 40 meters tillägg och jag tror det kan bli lite svårt att hinna fram, men det är rätt favorit och befogad procent. 13 Catch My Love har samma uppgift som Feji med 40 meters tillägg men denna häst är betydligt bättre än de futtiga 1,5% den är spelad på och i min bok ett måstestreck vid gardering. 12 Wild Love är en läcker märr som sällan gör en besviken och trots 40 meter tillägg så kanske hon kan bli framdragen ute i spåren av storfavoriten. En häst jag är lite förtjust i är 4 Casual Rain som har samma mamma (Affinity) som elithästarna Tumble Dust och Hard Livin. Bara det får mig att strecka hästen även om Peter ligger lågt. 

Rank: 11-13-12-7-4-1

V75-2:

Här kommer loppet med stort L, ett lopp där det i mitt badkar innebär körning initialt! 2 Victory Topline är ständigt favorit och alltid en snackhäst. Nu ryktas det om jänkarvagn och till följd skjuter procenten i höjden. Schas säger jag! 8 Pastor Power har även jag blivit imponerad av och nu är det jänkarvagn igen och man kommer ladda från start. 3 Pastorn är en annan häst som är startsnabb. 6 Cody är nog också angelägen att hänga med från start. Så hur löser jag loppet? Min nya favorithäst 11 Night Brodde var sanslöst bra sist och hade väl varit med på linjen i gulddivisionen då mot Sorbet,Zenit Brick,Piraten med flera. Här kan "Connie" ta det lugnt med sin nya stjärna och sen bara marschera förbi allihop på sista långsidan. Omgångens klart BÄSTA spik! Motståndarna är bara statister!

Rank: 11 Reserv: 8-2

V75-3:

Ett av omgångens absolut svåraste lopp där merparten av alla spelare kommer helgardera. Jag har sagt det förut och säger det igen, när man spelar pottspel så spelar man emot alla andra spelare och man behöver ibland tänka på hur kollektivet gör för att få en "edge". Jag gör alltså tvärtom och chansspikar istället 9 Juan som jag tycker trots dålig bana och lite fäste var bra sist. Juan är en ruggigt bra häst och trivs han bara på Åby och banunderlaget så har jag svårt att se han förlora detta öppna lopp. 2 Dolan Spring kan vara årtiondets mest felspelade. Travade som en kratta sist och har haft massor av skador. Något stör hästen och hade senaste loppet gått i Frankrike hade han blivit diskad. På Åby kan man inte se ut sådär för att vinna för det kommer hästar från alla håll och kanter. Hade inte rankat honom topp 5 om jag inte spikat, SCHAS!

Rank: 9 Reserv: 4-3

V75-4:

Efter två strykningar så hade jag länge tanke på att spika 15 Sevilla, men det fanns så många roliga motbud att jag inte vill spika Sevilla trots att det är hästen som har högst vinstchans i loppet. 11 Peder Mykla är en spännande häst, en Love You valack som jag tror trots sin ålder kan utvecklas en del och Goop upp nu gör det intressant! 3 Sato är en topphäst när han sköter sig och senast gav mersmak, sen om hästen redan är redo för att segerstrida på V75 återstår att se. Det kan behövas mer "hår på bröstet". 2 Camaro Brick är det bra rapporter från Stall Nurmos och 5% är intressant! 5 Crossfire Simoni avslutade ruggigt fint sist, även om bra avslutningar bakifrån inte är något som jag går alldeles för hårt på då hästar är flockdjur och en sån avslutning kan ofta se bättre ut än vad den egentligen är. 8 Rushmore Face selar Adrian ut och Stall Kolgjini verkar ha uppåtform och det ska bli spännande att se han här. 

Rank: 15-11-8-3-2-5-4

V75-5:

Femte avdelningen är enligt mig den mest öppna och jag kommer ha hela nio streck! Jag rankar 3 Shorthanded Jag etta då hästen fått ett passande läge och jag tror att det kan vara bästa hästen i loppet. 1 Sebastian Journey är väl den som tar hand om ledningen sen är frågan till vem han släpper eller om han ens släpper alls? 2 Reverend Wine har sett smällfin ut nu i två raka starter och trots lite tuffare motstånd så måste han räknas. 6 Staro Leonardo har två raka V75 segrar och hästen har verkligen börjat leverera, jag minns att jag spikade honom i något uttagningslopp förra året till låga 2%. Leonardo har jag såg jag något snabbjobb på Jägers förra året och har sedan dess följt hästen och hoppats att det ska släppa. Nu börjar han som sagt äntligen visa hur bra han är och det kanske är lite jämnare motstånd nu än senast men många av dessa slog han sist. 8 Harran Boko är en riktigt bra häst och jag skulle inte bli förvånad om Lugauer gasar sig fram tidigt. 5 Global Undecided börjar bli ett dyrt streck då han allt som oftast inte levererar, men nu ska man förmodligen lägga på jänkarvagn för första gången och på denna tröga häst kanske det kan göra skillnad.

Rank: 3-8-6-2-1-5-10-7-12

V75-6:

Gulddivisionen är denna vecka riktigt trevlig, även här finns en tänkbar spik i form av 4 Dante Boko. Skit i allas snack om att han inte är så bra över 2140 meter. Kolla loppet han gjorde i dödens på Jairo 1 December på Jägersro. Här blir det ledningen sen kommer dom andra få det tufft. 7 Nimbus CD är tveklöst bästa hästen men efter Souloys behandling av doping så har hästen varit borta en längre tid, men har nu börjat tävla igen och hittar han bara sitt rätta jag igen så blir det ett trevligt tillskott i högsta divisionen. 9 Sorbet spurtvann sist på ett imponerande vis, men jag tror den kan få lite svårt här. Hade Goop kört 10 Zenit Brick sist så hade Sorbet aldrig vunnit, Mika Forss sov bort segern sist. 

Rank: 4-10-9-3-7

V75-7:

Här kommer de flesta och Harry Boy spelare ha sin andra spik (efter Feji) och det är 3 Disco Volante som kommer bli släppt till ledningen av 2 Västerbo Grosbois. Jag vill dock gardera då jag inbillar mig att Disco Volante är som bäst över kort distans och kommer förmodligen vara runt 50% under lördagen och det finner jag inte spelvärt. Jag har ju en viss kärlek till 10 Olle Rols som jag spikade när han slog Disco Volante från dödens, nu ska man gå i ryggar och jag tror faktiskt han kan vinna ändå. Den jag rankar etta bara på ren magkänsla är 7 Master Crowe som börjat vakna till och hästen har en ruggig avslutning och biter det bara någorlunda så kan denna femprocentare skrälla!

Rank: 7-3-2-10

Systemet är högkapabelt och är på 7560 rader! Andelar i mina olika system köper man här! (Alla system bygger på samma ranking)Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V64 hämtar vi från Skellefteå denna härliga måndag! Jan-Olov Persson besöker banan med två spikbud! V64-1 Där råder väl en hyfsad kvalité på övriga ... Läs travtips

Inget ont om Antero Heinonen som kört hästen i de senaste loppen. Men just ikväll tror jag att 11 Dragondamour Sisu kommer att tända till ... Läs travtips

Äntligen bär vi av mot Eskilstuna igen, som jag längtat. Detta är i mitt tycke en av Sveriges bästa travbanor och inte bara för att man skördat ... Läs travtips

Från Axevalla är det V75 som gäller under lördagen. Trippeltravets andra dag på Skaraslätten och här går Martin Engström igenom V75-lördagen! Våra ... Läs travtips