Tidig V75-koll: Toppsport på Åby! » 3 aug. | Nyheter om V75 -…
  • Hem
  • Tidig V75-koll: Toppsport på Åby!
Aby
Nyheter

Tidig V75-koll: Toppsport på Åby!

3 augusti 2020

Vi står inför en storslagen lördag kommande helg från Mölndalsbanan Åby. Åby Stora Pris avslutar V75-omgången och innan det har vi sex topplopp att gå igenom. Här är tidig koll till helgens V75!

V75-1

Örjan Kihlström får åter styra 1 Pleasure For Cash som äntligen är på väg att släppa till på riktigt i loppen. Sexåringen har kapacitet för högre klass än Klass 1 och med två segrar i bagaget är han givetvis tidig här.

4 Unoicsdue Gnafa försökte styra hem Malmö Stads Pris senast men blev precis slagen av Who's Who. Sjuåringen gjorde bra ifrån sig och hingsten är liksom Pleasure For Cash minst en kapacitet över den här klassen.

12 Strong Pepper har sex segrar på åtta starter i år och gjorde det riktigt starkt på Årjäng senast, men här är uppgiften alldeles för svår...

V75-2

7 Champ Lane har verkligen utvecklats rejält på kort tid och har nu vunnit tre raka lopp i närmast överlägsen stil. Han känns klart svårstoppad för dagen.

6 Newport Beach är självklara motbudet som var riktigt stark under Hugo Åbergs-kvällen och jag kan inte tänka mig att Peter Ingves är annat än offensiv här när det nu till skillnad mot senast är framspår.

V75-3

  • Fin klass på fyraåringsloppet Ragnar Thorgrens minne.

5 Power ska givetvis bli intressant att se igen. Efter fyra starter är han ännu segerlös den här säsongen och känslan är att Robert Bergh siktat hit länge, då fyraåringen inte startat på snart tre månader.
6 Aramis Bar
är självklar att lyfta fram som möjligen gjorde en av karriärens bästa insatser senast när han slog en viss Hail Mary.

Power

Power är tillbaka!

V75-4

9 Anthara Bi har förmodligen aldrig varit i den formen hon är i för dagen. Här tycker jag åter uppgiften ser väldigt bra ut för henne.
Stallkamraten 15 Karamel Hill har även hon varit lysande i alla sina sju starter i år och blir garanterat tung i avancemanget.

14 Millie Millionaire har rest hem till Sverige igen med toppform efter en stark seger på Enghien förra veckan. 
Ska där finnas någon från startvolten som kan utmana så är det för mig 5 Princess Kloster - om hon bara sköter sig...

V75-5

  • En väldigt öppen Bronsdivision som kan kräva sina streck

Både 8 Ingo och 12 Ivory di Quattro har varit två som imponerat under säsongen, men som på slutet kanske inte övertygat lika mycket som tidigare starterna. Nu har båda även lottats till svåra lägen...

1 Randemar R.D. har ett smaskigt läge att hänga med perfekt hela vägen från innerspåret och stallkamraten 6 Adde S.H. kommer säkert försöka utnyttja att stallkamraten är där framme...

V75-6

Tycker ändå 2 Man At Work var lite sämre än vad jag hoppades på i helgen. Å andra sidan var det mest till det här loppet stallet hade som mål och nu är det ett kanonläge här för sjuåringen. Jag förväntar mig en bättre insats den här gången och möjligt spikförslag.

8 Zap di Girifalco har varit vass i två raka starter, men nu är läget däremot blytungt och det kommer krävas en toppinsats. Stallkamraten 4 Giant Shadow är oftast en man ska ha i åtanke, men intrycket på honom i lördags var minst sagt svagt... Formen ett stort frågetecken.

9 Harran Boko besöker Åby i absolut toppform och gjorde en av karriärens bästa insatser senast på topptiden 1.09,9a/1 640 meter. Marc Elias är knappast defensiv här.

V75-7

  • Det är minst sagt varierande klass på Åby Stora Pris 2020. Två står ut!

6 Who's Who ska bli högintressant att kolla in efter hur han såg ut i Malmö Stads Pris senast. 8 Moni Viking har varit en av säsongens utropstecken och stormtrivs över den här distansen. Trots spåret är han garanterat i striden.
För mig står dessa två ut i loppet.

2 Cokstile har åter tur med spårlotten och ska kunna sluta långt framme liksom 1 Ble du Gers som åter får springa över distansen han främst föredrar.

Dela inlägg

Kommentera