• Hem
  • Vinnarintervju - "spelade mot Åke Svanstedt"
Jimmie vann mest i Sverige
Nyheter

Vinnarintervju - "spelade mot Åke Svanstedt"

18 september 2019

För tredje veckan i rad levererade Travstugans andelslag på ATG Tillsammans sju rätt på V75. Åter igen blev det dessutom den största vinsten i Sverige.

Vi har givetvis intervjuat Jimmie Nordberg, som alltså är personen bakom dessa fantastiska system och anledningen till att hela 374 st andelsköpare fick in fina slantar på sina ATG-konton, lördagen den 14 september när V75 på Bollnäs hade avgjorts.

    Ett stort grattis Jimmie - sju rätt på båda dina V75-andelar!

    • Andelen för 100 kr (Jimmies hundring) gav 2550 kr i vinst
    • Andelen för 200 kr (Jimmie - Travstugan) gav 2700 kr i vinst.

    När började du förstå att det hela skulle resultera i en såpass hög total vinstsumma som 995 844 kronor?

    – Jag hade aldrig en tanke på att jag spelade in pengar på det sättet. Däremot är jag alltid med på mina system med en andel, så jag satt och hoppades på att rätt hästar skulle vinna hela vägen för att få sju rätt och vara med och dela på vinstpengarna. Det vänder fort ibland eftersom mitt drag i omgången utgick i lopp två - vilket innebar att jag fick Selma Töll (som redan var med på mitt andra system) på hundringen som första reserv och med “stolpe in” där förstod jag att det kanske skulle kunna gå vägen.

    "Tänkte att det var godkänt och roligt"

    – Jag tänkte inte heller senare på att vi var så många som delade på vinstpengarna, utan såg att det blev ca 27 000 kr in på systemen som vi var tio andelsköpare på. Tänkte att det var godkänt och roligt. Att sedan få höra att det blev mest inspelat i hela Sverige betyder bara att många fick glädjas tillsammans med oss på Travstugan - vilket givetvis är jättekul!

    Till vardags arbetar du som lärare - hur kommer det sig att du även är tipster här på Travstugan?

    – Mitt intresse för idrott är mycket stort, framförallt fotboll, bordtennis och trav, många pratar i mitt yrke om hur viktigt det är att läsa för att behålla den kunskapen. Många missar dock att det är viktigt att även skriva för att behålla den kunskapen och på den vägen är det. Jag började skriva för en sajt om mitt spanska favoritlag Mallorca, sedan valde jag att fokusera skrivandet mot travet och sedan hamnade jag här - som en av de allra första på Travstugan. Så intresset att skriva tillsammans med intresset för travet och spelet gjorde det möjligt.

    Du har tidigare varit framgångsrik på andelsspelet och är en väldigt populär spelläggare i laget - vad är dina bästa knep?

    – För att bli populär vet jag inte, jag är bara mig själv och gör det jag tror på och det verkar för tillfället fungera ganska bra. Som spelläggare har jag som mål att alltid hitta alla rätt, dvs att jag letar efter spikar jag tror vinner och har inte så stort fokus på hur många procent de är streckade på. Det gör att ibland spikas två stora favoriter, ibland har jag en helt galen idé eftersom ingen annan tror på hästen och jag har faktiskt spikat hästar som är streckade på 2%. Jag tror på att gå på sina egna idéer och fortsätta med det, för tillslut hittar man rätt. Så att försöka hålla sig till en tanke och inte sväva ut för långt ifrån den, tror jag är nyckeln. Även det är mycket svårt att inte ändra när det börjar närma sig spelstopp. Det kan nog de mest trogna kunderna känna igen. Att vi kämpar vidare och med jämna mellanrum hittar vi alla rätt tillslut och får ta del av potten.

    "För att bli populär vet jag inte, jag är bara mig själv och gör det jag tror på och det verkar för tillfället fungera ganska bra"

    Förutom att du gör det här vid sidan av ditt arbete, vet vi att du även har en aktiv familj med bl.a. barn som idrottar - hur får du tiden att räcka till?

    – Det undrar jag också ibland. Vissa veckor är väldigt tuffa och då är jag glad över att jag har en familj som stöttar och finns där när jag tagit på mig för mycket. Men så länge jag prioriterar rätt och att vi gör saker vi tycker är roligt så får man energin att räcka till. VI är ett lag även hemma, där alla hjälper till och bidrar på olika sätt. Men jag tror inte att jag är alldeles lätt att leva med eftersom att jag gillar att ha mycket att göra. Det blir nog tyvärr alldeles för få mysig kvällar hemma och ofta mycket arbete med allt när barnen somnat, men det är ju samtidigt ett val jag gjort.

    Ryktas även om att du har tränat “Svanstedts” i bordtennis..?

    – Bordtennis var ju min stora grej under min ungdom och förutom mitt eget försök till karriär har jag alltid varit aktiv som ledare. Jag bor fortfarande kvar i Lucksta som ligger utanför Sundsvall och runt Lucksta finns det travbyar där t ex Åke Svanstedt bodde en gång i tiden. Då var både Anders och Rickard med på bordtennisträningarna. Så jag gjorde mitt bästa för att lära dem att bli bättre bordtennisspelare. Har även spelat match mot Åke när vi hade föräldrarna med. De få gånger vi träffas på en travbana så brukar vi alltid ha trevliga samtal, det skiljer ju inte så många år mellan oss.

    "Har även spelat match mot Åke Svanstedt. De få gånger vi träffas på en travbana så brukar vi alltid ha trevliga samtal"

    Varför är det så roligt att göra andelsspel till V75 och V86?

    – Det är roligt att få skriva ner sina tankar och dela med andra, som sedan kan välja att delta i systemen också. Det gör att fler kanske följer travet och genom det växer sporten, för mig handlar det om det precis lika mycket som att jag känner att vi har större chans att dela på pengarna med lite större system. Även om jag gärna kör andelar som inte kostar så mycket eftersom jag vill att alla ska ha möjligheten att vara med. Jag som lagidrottare i grunden med fotbollen som huvudfokus, gillar ju att vinna tillsammans och det här är ju ett underbart sätt att kunna göra det på.

    Avslutningsvis undrar vi givetvis hur ni firade dina framgångar i lördags?

    – Firande och firade, vet jag inte om vi gjorde. Det var mer att jag var nöjd med analysen av Esprit Sisu som första-streck i V75-epilogen. Sedan kikade jag på utdelningen och tänkte: “härligt med lite pengar in på kontot och roligt att få vara rätt ute igen”. Därefter gjorde vi klart middagen, njöt av den tillsammans med ett gott vin. Vi lyxade faktiskt till det med att hämta ett mousserande vin från källaren också, om jag ska vara helt ärlig - som jag och frun njöt av tillsammans. På söndagen började jag arbeta med onsdagens V86-omgång och under måndagen med lördagens V75:a. Så var vardagen igång igen.

    • Vill du ha mer av Jimmie? Som uppenbarligen är i gott slag för dagen. 

    • Då rekommenderar vi att du spelar V86 eller V75 tillsammans med honom.
      Medlem i Travstugans andelslag blir du snabbt och enkelt genom att klicka på länken.
    Följ Travstugan på Youtube