Västkusten levererar direkt? » 22 maj | Nyhet - Travstugan.se
 • Hem
 • Västkusten levererar direkt?
Christian Sandholm
Nyheter

Västkusten levererar direkt?

22 maj 2020

Dags att presentera vår nya kollega, som kommer att jaga storvinster med hjälp av sin hummertina, fiskelycka och bottenmetet. Missa inte när det hugger!

Vi säger varmt välkommen till Travstugans nya spelläggare!

 • Beskriv dig själv kortfattat

- Christian 29 år, tvåbarnspappa (känns ovant att skriva det då vi nyligen fick vårt andra barn), hemmahörande i Göteborg. Stort intresse för trav, golf, fiske och mat (både laga och äta). Har pluggat logistik på högskola i Norrköping och arbetar nu som projektledare.

 • Hur kom du i kontakt med travet?

- Första gången jag kom i kontakt med travet på ”riktigt” var när jag bodde i Norge för flera år sedan. En kompis bjöd med mig till Bjerke där vi skulle spela på hästar och dricka några öl. Visst, spelet och ölen i alla ära men att få stå bredvid banan, se och känna dessa muskelpaket springa förbi gjorde att jag fastnade direkt. En häftig upplevelse som jag tycker alla som inte besökt en travbana skall testa!

"En häftig upplevelse som jag tycker alla som inte besökt en travbana skall testa!"
 • Ditt bästa travminne så här långt?

- Åby Stora Pris 2018 då jag stod vid räcket när Propulsion tuggar meter för meter på Readly Express över upploppsrakan och tillslut vinner med max 1 centimeter, på ett nytt världsrekord dessutom. Visst vädret kunde varit betydligt bättre men det spelade mindre roll när man fick se världens då två bästa hästar fightas över 3140 meter. Det glömmer jag aldrig!

Sedan är ju första gången man sätter sjuan en speciell känsla också, såklart.

 • Vad gör du helst när du inte tittar på trav?

- Umgås så mycket jag kan med familjen, det klassiska svaret. Försöker även komma iväg till golfbanan så ofta jag kan, vilket tyvärr inte blir allt för ofta längre. Serier och film ligger mig annars varmt om hjärtat och är en ganska bra hobby som småbarnsförälder.

Kan också försöka skaffa mat till bordet genom att åka ut till havet med mitt kastspö någon kväll då och då.

 • Hur ser din spelstrategi ut?

- Jag gör alltid ett första utkast så fort startlistorna kommer ut som är baserat på tidigare prestationer (videoanalyser & minne) och min egen känsla. Därefter börjar jag följa intervjuer, artiklar och spelprocent under veckans gång och kan därefter justera raden.

Jag är alltid ute efter spelvärda spikar, det kan absolut vara de mest streckade hästarna men oftast inte. I de lopp jag inte spikar brukar det bli en blandning mellan de hästar jag tror mest på och några riktiga långskott som vid klaff kan ge rejält med klirr.

Filosofin är att systemet alltid skall ha chans till stora pengar!

 • Största framgången på spelet hittills?

- Största framgången på spelet måste vara när jag satte min första sjua. Ett 576 raders system med fyra hästar i sista avdelningen. Det var lite av en dröm som gick i uppfyllelse att äntligen få sätta sjuan.

"Det var lite av en dröm som gick i uppfyllelse att äntligen få sätta sjuan"

Vinsten blev inte den största, men känslan att få sätta sju rätt eller framför allt: känslan av att ha sex rätt inför sista loppet var obeskrivlig.

 • Vad vill du hälsa till andelsköparna i laget?

- Först och främst, spela bara för pengar du har råd att förlora. Oavsett hur bra en spelläggare än är så finns risken att även hon/han förlorar, och förlorar flera omgångar på raken.

Sedan hoppas jag att ni kommer gilla mina spel med ibland lite galna idéer och att vi tillsammans skall skaffa oss många roliga travminnen framöver.

  Bor: Göteborg
  Civilstatus:
  Sambo
  Arbetar som: Projektledare för motorutveckling
  Äter helst:
  En blodig entrecote som fått en vända på grillen och till det klyftpotatis och en kall sås, lyxar kanske till det med en sallad också.
  Vinner mest på:
  Att inte spela.. Skämt åsido, mest givande spelformen har varit V75 när det kommer till travet.
  Firar travvinster genom att
  : Ta en kall, kanske något gott att äta och därefter - börja blicka fram emot nästa omgång.

  Christians premiär-andelar till jackpot-omgången på V75

  Dela inlägg

  Kommentera