• Hem
  • Vägen till Elitloppet spikad
Eli
Nyheter

Vägen till Elitloppet spikad

18 januari 2022

Mitt i vinterkylan kom Solvalla idag ut med nyheter inför Elitloppet 2022.

Likt tidigare i år kommer det även till årets upplaga av Elitloppet att tävla sig till en av de sexton biljetterna. Idag meddelade Anders Malmrot, sportchef på Solvalla, vilka tre lopp som ingår där vinnaren direktkvalificeras för Elitloppet.

Det första loppet som ger en direktplats är Finlandia Ajo på Vermo-banan i Helsingfors. Loppet körs den 1 maj och räknas som finska motsvarigheten till Elitloppet.
– Vi skruvar upp Elitloppstemperaturen rejält under maj och det känns verkligen bra att fortsätta samarbetet med Vermo och Finlandia Ajo, säger Malmrot i pressmeddelandet.

Nästa lopp på tur med direktplats är Meadow Roads lopp på Solvalla den 11 maj. Loppet vanns ifjol av Heavy Sound som senare galopperade bort sig i Elitloppsförsöket. Likt tidigare i år är det tredje och avslutande loppet H.K.H Prins Daniels lopp som körs på Gävletravet helgen innan Elitloppet.
Årets upplaga körs 21 maj. Ifjol vanns det loppet av Gareth Boko som senare slutade trea i Elitloppets final.

Elitloppet avgörs i år 29 maj med ett förstapris på fem miljoner kronor, vilket är högsta förstapriset för något sulkylopp i hela världen.