INTERVJU V75: Hemmatränaren mot dubbelseger? » 31 mars | Nyhet -…
  • Hem
  • INTERVJU V75: Hemmatränaren mot dubbelseger?
Elf
Nyheter

INTERVJU V75: Hemmatränaren mot dubbelseger?

31 mars 2021

Förra lördagen lyckades stall Joakim Elfving dra till med två läckra segrar på Solvalla. På söndag startar Elfving på hemmabanan Romme med två möjliga segerbud i V75-jackpotomgången. – Jag har två fina hästar till start, säger Elfving till Travstugan.

Stall Joakim Elfving hade ifjol sitt bästa tävlingsår med 20 i segerprocent och över 5,5 miljoner kronor inkört. Årets säsong har gått minst lika bra med 20 i segerprocenten och i lördags klev stallet över två miljoner kronor inkört.

Under V75-dagen i lördags på Solvalla strålade Elfving-stallet både före och efter V75-tävlingarna. I Margaretas Tidiga Unghästserie tog Incase of Fire sin tredje raka seger i karriärens fjärde start och tävlingskvällen på Solvalla avslutades med överlägsen montéseger för Under The Counter - i stoets sista start i tävlingsstart. 
– Det är klart man blev glad. Det kändes väl mer dagen efter med lite distans, säger Elfving om succédagen på Solvalla.

  • På söndag är det högintressant V75-omgång på Rommetravet. Till omgången har stall Elfving med Qeen Roc (V75-2) och Franklin Face (V75-5).

För Qeen Roc kunde årets säsong knappast inledas på bättre sätt. Femåringen, som under fjolåret hade en del stolpe ut i årgångsloppen, fick en strålande start i år med spurtseger.
– Hon har tränat i sanden hela vintern och det har hon aldrig gjort innan. Jag var jättenöjd med seger. Hon ska ju ha gått framåt med loppet och kan det klaffa lite från det här läget så varför inte? Hon står ju väldigt bra in i den här klassen.
Det har ju snackats om att hon ska laddas härifrån. Jag ser ju hellre att farten sparas till slutet.

I söndagens V75-5 startar Franklin Face som är välkänd V75-profil tidigare från stall Lars I Nilsson och som anslöt till Elfving för 6-7 veckor sedan.
– Jag har fått in några hästar tidigare från ägarna (Väsby Häst AB) och fick en förfrågan och det var bara att tacka och ta emot. Han kom i bra författning.

Valacken regidebuterade för stallet 19 mars där han med Rikard N Skoglund såg ut att kunna koppla grepp om loppet in mot sista sväng men där Franklin Face föll i galopp, vilket förklaras som ett olycksfall i arbetet. Nu startar hästen i Silverdivisionen från spår 7.
– Det sägs ju att han är startsnabb och jag tror inte Rikard testade honom från start senast. Det kommer ju inte bli någon ledning nu utan hitta ner nånstans och hitta rätt rygg att gå i.

Att det är V75 på hemmabanan på söndag känns givetvis lite extra och möjligheten finns med dubbelseger på V75.
– V75 vinner man ju inte varje dag och det är ju bra reklam. 
Jag har två fina hästar till start och allt är möjligt. Det är lite avslaget som det är nu utan publik, men det är mycket pengar att köra om och det är kul. 

Dela inlägg

Kommentera