V75-profilen har lämnat oss » 26 apr. | Nyhet - Travstugan.se
  • Hem
  • V75-profilen har lämnat oss
Farlander Am
Nyheter

V75-profilen har lämnat oss

26 april 2021

Det var på måndagen vi nåddes av beskedet att Farlander Am skadats sig. På eftermiddagen kom tragiska beskedet att han tvingats avlivats.

Johan Svensson-tränade Farlander Am var tänkt att starta i Silverdivisionen på lördag. Tidigt på måndag morgonen var profilen struken ur loppet.
– Han har åkt på en fraktur i hasen, det ser illa ut. Frågan är om vi kan rädda honom. Men vi ska göra ett försök, sade Svensson till Expressen på måndag förmiddagen.

På eftermiddagen via ATG Live nåddes vi dock av det mycket tragiska beskedet; Farlander Am tvingades avlivas.
– Det är en sorgens dag, både för mig och för alla runt om honom. Man har älskat den här hästen inte bara som tävlingsindivid utan för den individen han är som en ren personlighet. Han har varit underbar att hålla på med.

Svensson skickade Farlander Am till Helsingborgs Djursjukhus där hästen skiktröntgades och där prognosen fort konstaterades att hans liv inte gick att rädda. Johan Svensson meddelade även att hingsten inte heller kunde leva som haghäst i framtiden: 
– De kunde inte garantera att han inte skulle få ont, så då var det lika bra att ta bort honom så han slapp lida.

Farlander Am inledde karriären hos Magnus Dahlén som treåringen år 2018 och flyttades under fjolåret till Johan Svensson.
Hos stall Svensson fick sexåringen sitt stora genombrott och vann åtta av femton starter för regin. 

Sista starten i karriären blev 10 april på Jägersro där han segrade i Silverdivisionen på V75. Sammanlagt sprang Farlander Am in 1 367 550 kronor med tolv segrar på 35 starter.

  • Am Bloodstock AB födde upp Farlander Am som ägdes av Erland Olsson. Förutom tränare Johan Svensson var även Niklas Larsson skötare till valacken.

Hör mer från tränaren Johan Svensson om händelsen genom att klicka här.

Dela inlägg

Kommentera