V75 på hemmabanan - då testar Chapuy högsta klassen » 29 apr. | Nyhet…
  • Hem
  • V75 på hemmabanan - då testar Chapuy högsta klassen
Ake lindblom
Nyheter

V75 på hemmabanan - då testar Chapuy högsta klassen

29 april 2021

Lördagens V75-omgång körs från Örebrotravet. Bland hemmaprofilerna på banan hittar vi "Guldtanden", som i folkmun lite mer bekant heter Åke Lindblom! Och väl med V75 på hemmabanan testar Lindblom högsta klassen med fartfyllde Chapuy!

Sjuårige Chapuy har under den här säsongen vunnit två av tre segrar. Senast vi såg honom segrade han på V75 1 april i Lars Axelssons lopp på tiden 1.11,5a/1 640 meter. 

På lördag startar valacken i Gulddivisionen för första gången. Lindblom hade anmält Chapuy både i Guld- och Silverdivisionen och valde till sist Guldloppet.
 – Det är för det är på hemmabanan. Vi hade ju inte gjort det på Jägers..., säger Åke Lindblom lite skämtsamt om valet.

"Nu känns man lite halvrökt..."

Dessvärre för Lindbloms del lottades de till spår 7 över 1 609 meter. Invändigt har de härdade profiler som Very Kronos och Sorbet.
– Jag hade ju hoppats på lite bättre spår nu när man får känna på de här Gulddivisionarna. Nu vart det ju lite fel val. 
–  Det är tufft för hästen från sjundespår. Jag har väl inga jätteförhoppningar om jag ska vara ärlig. Alla de här hästarna i Guld kan ju öppna något fruktansvärt bra och alla lär ju köra. Det är stor risk för vingel. 

Kommer du ändå försöka testa av honom - han är ju ganska explosiv från start...?

– Ja, han är ju det. Man vet ju aldrig när bilen släpper och vad som händer. Man får ju prova i 50 meter och se. Hade jag haft ett spår längre in hade man kanske varit lite mer inne i matchen. Nu känns man ju lite halvrökt...

Åke Lindblom har även med tre ytterligare i V75-omgången. 

V75-4

4 SPARKLING DIAMOND (Carl Philip Lindblom kör) och 5 CHERRY OH BABY

Travstugans kommentar: Sparkling Diamond selas ut med två raka segrar. Cherry Oh Baby har svarat för två tredjeplatser och en andraplats den här säsongen och svarade för en tapper insats ute i spåren senast.
Då Åke Lindblom äger Cherry Oh Baby måste han köra denne.

– Sparkling Diamond känns jättefin i jobben och allt är okej. Jag tror väl Cherry Oh Baby är en lite bättre häst ochsom gjorde ett väldigt bra lopp på Örebro senast och gick i tredjespår i 1 000 meter.
Det är hugget som stucket mellan dessa två.

V75-5

2 APPASSO

Travstugans kommentar: Inlett årets säsong med tre raka andraplatser. 
Kördes rygg ledaren senast till halvvarvet kvar, gick ut i andraspår och kopplade greppet i början av upploppet men blev kort före mål förbipasserad från konkurrent i tredjespår.

– Han gick ju en 11-tid senast och fick torsk sista biten men han föll med flaggan i topp och han känns mycket fin i jobben. Jag tycker det ser väldigt bra ut. Dert är klart det är några bra hästar med, framförallt på Örebro och V75 dit många har nära, men det skulle inte förvåna mig om han dyker upp där och slåss om segern.

Dela inlägg

Kommentera