• Hem
 • V75 Elitloppssöndagen: Elitloppsheat och Elitkampen!
Odd Herakles
Nyheter

V75 Elitloppssöndagen: Elitloppsheat och Elitkampen!

25 maj 2021

Elitloppssöndagen som möjligen är största travdagen på hela året bjuder på Elitloppsheaten och även ärofyllda Elitkampen för kallbloden med bland annat Odd Herakles i startfältet. Här är tidig koll på söndagens V75-omgång:

V75-1  Elitkampen

8 Odd Herakles har stått som den store konungen på kallblodsscenen under senaste året men har det knappast upplagt för en straffspark här. Spår 8 över korta distansen gör det hela klart mycket mer spännande, men givetvis ska han kanske ändå vara hästen att slå!

3 Don Viking rycker skorna runt om för första gången sedan april 2020 och frågan är vart vi har 4 Tangen Haap för dagen?
6 Lome Brage
är pilsnabb bakom bilen och når han spetspositionen vet vi hur bra han kan vara därifrån.

        V75-2 Elitloppet försök 1

        För mig står loppet främst mellan tre;

        1 Vivid Wise As jagar revansch från galoppmisslyckandet ifjol. Alessandro Gocciadoro lär ge det ett försök att försvara innerspåret hela vägen.
        Stentuffe 4 Aetos Kronos blir tung i spurten sista biten och den i fältet med högst klass är så klart 8 Don Fanucci Zet som Örjan Kihlström serverar finalplats. Att vinna från spår 8 kommer bli tufft.

                V75-3 Elitloppet försök 2

                3 Seismic Wave är högintressant för att se hur hög nivå han håller och från det här läget är det bara att ladda iväg vad det går. 
                5 Gareth Boko
                har visat väldigt höga toppar i sin återkomst på tävlingsbanan. Frågan är dock om han hanterar två heat?

                8 Very Kronos är min förtidsvinnare men spår 8 är givetvis blytungt. Hårdheten Very Kronos har är dock något som kan ge honom dödenspositionen rent av och bevaka en finalplats. Jag håller honom högt och Erik Adielsson kan säkert även försöka välja att backa lite härifrån och gå starkt sista halvvarvet, något Very Kronos bland annat visade i Paralympiatravet.

                   V75-4

                   Andreas Lövdal kan åka på rena rama skenturen med 6 Amornero Roc som i sina två starter i Sverige varit skrattretande överlägsen. 
                   Är femåringen bara närheten av lika bra här så kommer det räcka väldigt långt. Givetvis svårslagen för dagen.

                   5 The Bald Eagle gick klart godkänt förra onsdagen och kommer passa perfekt med Magnus A Djuse i sulkyn. Ses som främsta motståndaren till Amornero Roc.

                   V75-5

                   Innerspår är möjligen inget jätteplus, men jag gillar verkligen 1 Balsamine Font och Björn Goop kommer säkert trimma till fyraåringen inför det här. Lyckas han försvara innerspåret tror jag Balsamine Font kan leda hela vägen runt om.

                   Örjan Kihlström får sitta upp bakom Drottning-vinnaren 4 Fifty Cent Piece och som nybliven årgångsvinnare är hon självfallet tidig i segersnacket här med. Från ett perfekt läge bakom bilen skulle det förvåna ifall hon inte segerstrider.

                         V75-6 

                         • En slags lightversion av Sweden Cup!

                         1 Night Brodde siktas barfota runt om och kommer ju få perfekt resa hela vägen från innerspåret.

                         3 Bill's Man fick mest ett lopp i kroppen senast mot tuffa konkurrenter. Det loppet där har fört fram honom rejält inför den här starten och från spår 3 kommer Erik Adielsson försöka följa startbilen.
                         4 Disco Volante
                         gick visserligen en bra tid på Gävle, men han är inte lika vass som i vintras och känns aningen svårbedömd den här gången. 

                         En som kan det där med att attackera sylvasst sista biten är 9 Guzz Mearas. Vid gardering av loppet ska man nog ha honom i åtanke.
                         10 Zaccaria Bar var väldigt bra under avslutande varvet av Copenhagen Cup senast och kommer stå för något liknande här med. 

                               V75-7

                               V75-dagen kan avslutas med stall Redén i form av 4 Sister Sledge som verkligen övertygat i sina två starter. En högkapabel dam med fartresurs som kommer bli svår att stå emot här.

                               10 Bepi Bi, helsyskon till självaste Twister Bi, är så klart missgynnad av bakspåret men snacka om att det här kan vara en storstjärna för framtiden.
                               6 Chestnut Hill
                               gav väl inget rejält intryck senast och tar omtag här. Hålles högt av stall Melander.