• Hem
  • Tre nya namn i storloppet
Moni Viking
Nyheter

Tre nya namn i storloppet

6 augusti 2022

Fältet till Åby Stora Pris börjar formera sig och i dagarna har tre nya profiler bjudits in. Bland andra är Moni Viking klar för storloppet!

Åby-sportchefen, Jon W Pedersen, är snart helt klar med Åby Stora Pris-fältet. 
På fredagen bekräftade Joakim Lövgren att hans Staro Leonardo startar i loppet. Hästen blev kvalificerad för långloppet då han stod som segrare i Summer Meeting Stayer-serien. Som vinnare därifrån får Lövgren även välja startspår i Åby Stora Pris vilket blev spår 2. 

En annan som bjöds in på fredagen var Björn Goop-tränade Moni Viking. Den norske vikingen vann Åby Stora Pris år 2020 och är nu klar för en ny start i loppet.
Pedersen säger så här i pressmeddelandet om Moni Viking; 
- Moni Viking är alltid en häst man har respekt för, särskilt över lång distans. Han kanske inte är lika bra som för två år sedan då han imponerade oerhört i vårt lopp på nytt världsrekord. Han gick bra i Harper Hanovers lopp i slutet på maj under Elitloppshelgen, sedan såg jag honom på plats på Varig Orkla Arena i Norge och då tyckte jag han var lite blek. Det visade sig att han troligen var sjuk då. Sedan den starten har Björn Goop haft honom i träning och vi har haft kontakten under vägen. Nu säger Björn att han är riktigt på gång och då blir han självklart en faktor i årets upplaga.

Brother Bill

Brother Bill

Inför lördagens V75-tävlingar på Rättvik har Åbytravet bjudit in ytterligare en häst i storloppet, nämligen Brother Bill. Senast vi såg Timo Nurmos-stjärnan var i Årjängs Stora Sprinterlopp där han utmanade Don Fanucci Zet.
- Brother Bill har verkligen toppform och stod för en enorm avslutning senast. Det blir ett kul inslag i det öppna loppet nästa lördag, säger Jon W Pedersen.

I och med de tre nya inbjudningarna är elva hästar klara för Åby Stora Pris. Loppet ska till slut innehålla 12 hästar där den siste bjuds in under lördag kvällen.