• Hem
  • Tre nya namn i storloppet
Moni Viking
Nyheter

Tre nya namn i storloppet

6 augusti 2022

Fältet till Åby Stora Pris börjar formera sig och i dagarna har tre nya profiler bjudits in. Bland andra är Moni Viking klar för storloppet!

Åby-sportchefen, Jon W Pedersen, är snart helt klar med Åby Stora Pris-fältet. 
På fredagen bekräftade Joakim Lövgren att hans Staro Leonardo startar i loppet. Hästen blev kvalificerad för långloppet då han stod som segrare i Summer Meeting Stayer-serien. Som vinnare därifrån får Lövgren även välja startspår i Åby Stora Pris vilket blev spår 2. 

En annan som bjöds in på fredagen var Björn Goop-tränade Moni Viking. Den norske vikingen vann Åby Stora Pris år 2020 och är nu klar för en ny start i loppet.
Pedersen säger så här i pressmeddelandet om Moni Viking; 
- Moni Viking är alltid en häst man har respekt för, särskilt över lång distans. Han kanske inte är lika bra som för två år sedan då han imponerade oerhört i vårt lopp på nytt världsrekord. Han gick bra i Harper Hanovers lopp i slutet på maj under Elitloppshelgen, sedan såg jag honom på plats på Varig Orkla Arena i Norge och då tyckte jag han var lite blek. Det visade sig att han troligen var sjuk då. Sedan den starten har Björn Goop haft honom i träning och vi har haft kontakten under vägen. Nu säger Björn att han är riktigt på gång och då blir han självklart en faktor i årets upplaga.

Brother Bill

Brother Bill

Inför lördagens V75-tävlingar på Rättvik har Åbytravet bjudit in ytterligare en häst i storloppet, nämligen Brother Bill. Senast vi såg Timo Nurmos-stjärnan var i Årjängs Stora Sprinterlopp där han utmanade Don Fanucci Zet.
- Brother Bill har verkligen toppform och stod för en enorm avslutning senast. Det blir ett kul inslag i det öppna loppet nästa lördag, säger Jon W Pedersen.

I och med de tre nya inbjudningarna är elva hästar klara för Åby Stora Pris. Loppet ska till slut innehålla 12 hästar där den siste bjuds in under lördag kvällen.

Följ Travstugan på Youtube