Travmuséet tar över tusenklubben » 5 jan. | Nyhet - Travstugan.se
  • Hem
  • Travmuséet tar över tusenklubben
Svensk Travsport
Nyheter

Travmuséet tar över tusenklubben

5 januari 2021

För några dagar sedan meddelade Svensk Travsport att de planerade lägga ned Tusenklubben. Efter kritikstormen väljer nu organisationen att flytta ärorika klubben till travmuséet.

Det var för förra onsdagen som Svensk Travsport (ST) meddelade på sin hemsida att de tänkt lägga ned Tusenklubben. Klubben är en samling med alla kuskar och tränare som nått över 1 000 segrar. 
Efter nyheten från ST blev kritiken stor på sociala medier och nu meddelar ST nytt beslut kring frågan.

Via deras hemsida står det idag att travmuséet tar över samlingen. 
- Upplägget att hylla våra aktivas milstolpar och historiska prestationer passar perfekt in på muséet där exempelvis redan travsportens Hall of Fame finns, säger Johanna Unghanse, avdelningschef för marknad och kommunikation på Svensk Travsport

Svensk Travsports anledning att lägga ned Tusenklubben var tidigare; " I och med sportens utveckling har det blivit allt mer komplext och resurskrävande att utreda exakt antal vinster för enskilda aktiva".
Utan att bemöta kritiken väljer dock nu ST att flytta över Tusenklubben till travmuséet.

Marita Arvidsson, som arbetar som chef på Nordiska Travmuséet, säger:
- Vi tycker att Tusenklubben passar perfekt att tas hand av oss på muséet och är väldigt glada att vi fått förtroendet att ta över ansvaret. Vi kommer sätta oss ned för att se över hur vi exakt ska arbeta med detta och vilka ändringar som kan behöva göras. Men grunden i Tusenklubben, att vi vill lyfta fram och bevara den enskilda prestationen att nå tusen segrar, kommer att finnas kvar.

  • Nordiska Travmuséet ligger i värmländska Årjäng. Hemsidan dit hittar ni här!
Dela inlägg

Kommentera