Tobias sätter Oskarshamn på travkartan » 5 feb. | Nyhet -…
 • Hem
 • Tobias sätter Oskarshamn på travkartan
Tobias 1
Nyheter

Tobias sätter Oskarshamn på travkartan

5 februari 2021

Han missar sällan ett travlopp, har en stor förkärlek till stamtavlor och är dessutom bundis med en av Sveriges absolut bästa travtränare..

Varmt välkommen tillbaka, Tobias - var har du varit den senaste tiden?
Tusen tack, jag hoppade ju av Travstugan 2019 för att börja ett nytt projekt kring Jägersro där jag och en kompis skulle få igång deras andelslag. Dessförinnan jobbade jag hela sommaren för Sulkysport där jag åkte varje måndag till Bromma för att göra klart V75-tipsen till lördagen. Det är nog inte allmänt känt över hur hårt och tidigt tidningarna jobbar för att få klart på V75-tipsen. Resterande tid i veckan gjorde jag reportage och referat. Detta var oerhört nyttigt, lärorikt och inspirerande att få jobba med.

Vad har du saknat mest av Travstugan?
Lite av det mesta, gemenskapen, medlemmarna, tipsen och framförallt skrivandet. Jag älskar att skriva om sporten och kanske inte alltid fokusera kring spelet. Trots ett tragiskt fjolår med Covid-19 har ändå travet fått ett enormt uppsving och det är en gratis chans som ST, vi och ATG måste ta till vara på. Om alla dessa tusen nya spelare kan komma närmare stallen och hästarna då tror jag att vi har en ny storhetstid framför oss.

"Om alla dessa tusen nya spelare kan komma närmare stallen och hästarna då tror jag att vi har en ny storhetstid framför oss."

Berätta lite kortfattat om tidigare vinstmeriter?
Jag har inga superstora andelsvinster att skryta om, men min allra skönaste sjua är när jag här i Travstugan satte bägge mina andelsspel där det lite mindre systemet hade spikat Zara Kronos i E3-finalen för ston till väldigt låg procent. Om mitt minne inte sviker mig blev det cirka 70.000 kronor per kupong. Jag satte även sjuan i Nuncios sista start där han var kraftigt ifrågasatt i en ganska hygglig gulddivision. Jag spikade ändå och jag vill minnas att jag den gången var topp tre i landet på inspelade pengar.

  Jag minns även 23 december 2017 där V75 gav över 920.000 kronor. I min V75-analys hade jag fått in sjuan, men väl i andelsliret blev det ett gäng sexor och än idag kan jag ha mardrömmar om den omgången. Om man ser på mina andelar långsiktigt har de alltid betalat sig över tid och längd.

  Hur skulle du beskriva din spelstil som travexpert?
  Orädd och oerhört envis. Jag har absolut inga problem att ta bort en överspelad favorit. Jag tillhör inte den skaran som går mycket på statistik då jag kan tycka den ofta är felvriden. Det finns bra statistik och mycket statistik som är irrelevant då hästar inte kan sin egna statistik, något som jag med största sannolikhet kommer skriva om.

  Hälsning till Travstugans medlemmar?
  Först och främst vill jag säga hej. Jag vet att det kommit väldigt många nya medlemmar sedan jag slutade 2019. Min förhoppning är att det finns några av mina gamla läsare kvar som kanske minns mig. Jag har faktiskt mitt absolut bästa travminne någonsin genom Travstugan och andelshästen Staro Nashville. Det var i Kriteriekvalet där han blev tvåa bakom Bythebook, jag minns vartenda steg hästen gjorde och jag minns hela den kvällen. Även finalen var en härlig dag att minnas då vi var många delägare på plats. Slutligen hoppas jag kunna bidra med, tips, tankar och ideér.

  Tobias inleder med att göra ett spännande andelsspel till V64 ikväll på hemmabanan Kalmar. Samt har även två olika andelar till V75-finalerna på Solvalla imorgon:

  Tobias 2

  Kort fakta:
  Bor: Oskarshamn
  Yrke: Automationstekniker
  Beskriver sig själv som: Nyfiken, noggrann och orädd.
  Bästa travhästen genom tiderna: Det finns bara en häst på den frågan och det är Varenne, den ende som är cirka 20 meter efter är Ideal Du Gazeau. Resten har en lång väg kvar till ”kejsaren”.
  Favoritbana: Även om Kalmar är min hemmabana måste jag säga Jägersro.

  Dela inlägg

  Kommentera