• Hem
  • TIPSTERNYTT: Robin Ek aktuell på många håll
Robin Ek spelskandalen
Nyheter

TIPSTERNYTT: Robin Ek aktuell på många håll

15 september 2022

Travstugan kan glädja oss med att vassa travspelaren Robin Ek anslutit. Spelexperten är inte bara en skicklig travspelare - han är även son till legendaren Pite-Bosse som är högaktuell i SVT-serien Spelskandalen.

I måndags hade tv-serien Spelskandalen premiär på SVT. Serien handlar om en spelhärva som härjade i början av 90-talet och den det handlar främst om är Pite-Bosse, som han kallas.
Son till denne Pite-Bosse är Robin Ek som nu ska börja spela för Travstugan/Direkten Ryd.                                                                                                           
                                         Du hittar Robins V75-andelar här!

  • SVT-serién Spelskandalen är högaktuellt för dagen och du är son till legendariske Pite-Bosse. För det första; har du sett serien ännu?

– Jag var på förhandsvisningen av dom två första avsnitten i filmhuset, så för dagen har jag inte sett mer än någon annan. Jag har hört av personer ur produktionen att serien bara blir bättre och bättre för varje avsnitt. Den peakar runt avsnitt 5-6 som också är de sista för den här gången, säger Robin Ek.

  • Hur känns det att se på något som du själv har sådant egenintresse i?

– Serien i sig är klart över förväntan, så det känns kul. Man har ju hört många av historierna i tal, nu är det kul att merparten blivit filmatiserad också. Även om det inte är en dokumentärserie rakt över som en del verkar tro.

"Jag är en av få spelare som är lika intresserad av hästen som spelet"
  • Hur har det varit att växa upp som son till Pite-Bosse?

– Precis alla verkar känna honom i Piteå, så det har ju blivit en del timmar på stan där man fått stå som åhörare till diverse föredrag mellan himmel och jord. Oavsett vilken stad vi varit i så har det alltid kommit fram någon till honom som han känner. Det har ju blivit en hel del jämförelser genom åren, men han är en seriefigur som ingen annan kan mäta sig med! Sen har man ju tagit efter många av hans egenskaper, bra och dåliga. Att hålla en tid är precis omöjligt. Både för honom och mig!

Även Robin Ek är djupt intresserad i trav och har själv tagit flera storvinster. Att det skulle bli just trav som skulle bli ett sådant passionerat intresse var närmast självklart;

– Man har ju blivit matad med trav sen man var nyfödd, Mamma jobbade som hästskötare hos Tommy Hanné och Stig H. Sen hade farsan spelet, men han är fullkomligt livrädd för hästar. Så jag har väl hamnat någonstans mitt emellan dom två skulle jag säga. Jag är en av få spelare som är lika intresserad av hästen som spelet, det tror jag är en enorm fördel mot andra spelare. Den biten har jag nog lärt mig mest av min farbror Per, som enligt mig är det vassaste spelaren i släkten!

Robins drag inför V75 på lördag:
  • Du har själv varit framgångsrik och fått in en del storvinster med åren. Om du skulle ge ett tips till de som fortfarande bara drömmer, vad skulle det vara?

– Tänk på vilka du spelar mot. Det är aldrig hästen/kusken/tränaren som satt något odds eller streckprocent. Det är spelarkollektivet, som ofta är ute på rejäla cykelturer. Värdera ekipaget själv, sen spelar du därefter!

  • Det är V75-jackpot på Färjestad på lördag. Hur ser du på omgången?

– Klart intressant omgång som vanligt på Färjestad. I V75-1 tycker jag att 1 Asnaur dei Rum är kraftigt understreckad, trots att han är favorit på tidiga kupongerna. Rimligtvis borde den vara över 45%. Han gick en hög 9-tid på Lunden senast och det kan ingen av hans motståndare stava till för dagen. I V75-2 så tycker jag att 6 Theycallmesixten är intressant. Prickar André Eklundh springspåret och hamnar i tät så kan han rinna undan därifrån med favoriten fast i rygg. 

  • Har du hittat något drag du vill lyfta fram?

– Dragen hittar vi i V75-6. 11 Curie har varit klart bättre än raden senaste loppen där hon blivit tempotorsk och inte haft någon klaff alls. Får hon till det nu kan det smälla! Sedan har vi 12 Carl Halbak som var riktigt lovande som unghäst. Nu är han tillbaka med besked efter skadeuppehåll. Avgjorde senast på 2 steg och såg riktigt fin ut! 4% just nu, jag tror han hamnar runt 10% innan det är klart. Potentiell spik.