Till start för Kentucky Derby! » 1 maj | Nyhet - Travstugan.se
 • Hem
 • Till start för Kentucky Derby!
Thumbnail Essential Quality Work CD 042421 001
Nyheter

Till start för Kentucky Derby!

1 maj 2021

På lördag kväll amerikansk tid avverkas ännu ett löp av klassiska Kentucky Derby.

Kentucky Derby ingår i Triple Crown tillsammans med Belmont Stakes och Preakness Stakes och framförallt är det ett av världens mest klassiska löp.
Första upplagan av Kentucky Derby kördes så tidigt som år 1875 och har hållit till på Churchill Downs-banan i Louisville, Kentucky i USA. Ifjol kördes aldrig löpet på grund av corona-pandemin, men i år är den tillbaka med nya hungriga treåringar till start.

Bland de till start hittar vi bland andra Hot Rod Charlie som lottades till spår 9. Just det spåret har historiskt sett inte varit något vinstgivande utgångsläge. Endast fyra hästar har vunnit från spår 9 genom historien - och senast detta inträffade var 1972!
Andra intressanta i loppet är obesegrade Rock Your World samt Knows Agenda, som startar i Kentucky Derby med seger i bagaget från Florida Derby.

Allas förhandsfavorit landar nog ändå i Essential Quality vars ägare är välkända Godolphin som genom historien bland annat är mest kända för sina mängder av segrar i Dubai World Cup. Essential Quality har tidigare i år segrat i Southwest Stakes och blir hästen att slå. På ryggen sitter Luiz Saez!

Startfältet i Kentucky Derby 2021
 1. Knows Agenda
 2. Like The King
 3. Brooklyn Strong
 4. Keepmeinmind
 5. Sainthood
 6. O Besos
 7. Mandaloun
 8. Medina Spirit
 9. Hot Road Charlie
 10. Midnight Bourbon
 11. Dynamic One
 12. Helium
 13. Hidden Stash
 14. Essential Quality
 15. Rock Your World
 16. King Fury
 17. Highly Motivated
 18. Super Stock
 19. Soup And Sandwich
 20. Bourbonic
Dela inlägg

Kommentera