• Hem
  • TIDIGA V75: Toppsport på Bergsåker!
Ew7h Ic XWQA Mum N
Nyheter

TIDIGA V75: Toppsport på Bergsåker!

12 april 2021

Bergsåker har lockat toppsport kommande lördag! I Gulddivisionen återser vi Very Kronos mot Who's Who och i kallblodsloppet blir det en sevärd kamp mellan Odd Herakles och Sveriges kommande storstjärna, Månlykke A.M.! Här är tidig koll på lördagens V75:

KORT KOMMENTAR KRING OMGÅNGEN:

En V75-omgång som man kan se med två olika kepsar.
Med sportkepsen på är det en högklassig omgång och möjligen den roligaste omgången hitintills det här året. Med spelkepsen ser det oerhört favoritbetonat ut och V75-utdelningen kommer troligen inte bli någon jättehög sådan.

V75-1

Kul att se Lars-Göran Söderberg med sin 6 Otroligosåfin som radat upp segrarna på slutet och stoet är i sitt livs form. V75 på hemmabanan blir givetvis något extra för Söderberg!

2 Axel Ruda var bra ifjol och har i år inlett väldigt väl! Perfekt spår bakom bilen här. 5 Moses har gjort två bra lopp på raken efter vila. 8 Gooner har väldigt hög kapacitet och Daniel Wäjersten aviserar barfota runt om för första gången. Oklart om så sker nu i och med utgångsläget men Gooner har inte sett slaget förlorat från det här läget.

              V75-2

              Jag tror där finns väldigt mycket utveckling i 1 Voltaire P.Hill och framförallt en kapacitet som ännu inte fått visa sig riktigt. Han står väldigt bra till här och framförallt tror jag 2 640 meter är hans melodi!
              8 Magnificent Tooma
              fick ett svårt läge i sin årsdebut och så även den här gången. 11 Global Attention laddades senast och föll i galopp direkt in mot sista sväng. Formen tror jag fortfarande är på topp för hans del och åter är det Erik Adielsson i sulkyn. Ekipaget ska räknas tidigt den här gången. 

                        V75-3

                        • Spårlotten avgjorde kallblodsloppet? 

                        Det håller hög klass det här men när 6 Odd Herakles lottades till framspåret känns han väldigt svårslagen. Odd Herakles har imponerande 20 raka segrar och har inte varit närheten av att bli besegrad. Tom Erik Solberg reser till Bergsåker med segertankar och Odd Herakles kan rent av vara starkt spikförslag.

                        11 Månlykke A.M. var helt majetätisk bra senast och visst är det här en kommande storstjärna från Gunnar Melander. Från bakspår och färsk i yppersta eliten gör det dock lite svårt den här gången.
                        1 Tangen Haap
                        var blek i årsdebuten och har fått ta igen sig några veckor. Återkommer nu igen från innerspåret och Björn Karlsson siktar på att rycka skorna runt om!

                                V75-4

                                3 Lyckans Cash står perfekt inne i loppet och slipper dubbla tillägget med knapp marginal. Jag tror hon är väldigt segeraktuell den här gången!

                                6 Gitte Silvåkra har svarat för sin karriärs bästa insatser i två senaste starterna och vunnit helt rättvist. Det är dags att ta henne på allvar! Den här gången siktar Troels Andersen att tävla stoet barfota runt om för tredje gången i hennes 34:e start!
                                Två ston med lopp i kroppen som känns intressant så är det 4 Lovely O.O och 12 Kate Baldwin som jag tror båda gör väldigt väl ifrån sig den här gången.

                                      V75-5

                                      3 Deal Done Zet ser för ögat inte ut som den segerrike femåringen som han verkligen är. Nio segrar på tolv starter är starkt och här han han åter en perfekt placering bakom bilen. Han känns väldigt svårlagen...
                                      4 Fighter Lady
                                      gick riktigt bra mot just Deal Done Zet senast och blev knappt slagen. Stoet är i lysande författning och Rikard N Skoglund ger det ännu en chans att strida emot Örjan Kihlström.

                                      6 Amorcer Levallo håller jag högt för den här klassen och får på sig jänkarvagnen igen. Jag tror definitivt att han kan bjuda upp till dans mot Deal Done Zet. 12 Bolt Kronos är riktigt bra men dessvärre helt bortlottad.

                                                  V75-6

                                                  • Det kommer gå undan i Silverdivisionen!

                                                  1 Betting Rebel har verkligen gjort det bra den här säsongen och för ovanligheten skull har han fått tur i spårlotten! 2 Algot Zonett håller hög klass och testar på kort distans igen, Daniel Wäjersten är så klart taggad inför hemmaomgången!
                                                  3 Cab Lane
                                                  är i absolut toppform och har vunnit barnsligt enkelt i sina två starter i år. 4 Kaptah är nästagångare inför varje start nu och när som helst tar han efterlängtad seger. 

                                                  5 Mr Clayton J.F. är en riktig tapper V75-tävlare och han var överraskande stark över upploppsrakan senast. 
                                                  9 Vikens High Yield
                                                  och 11 Vae Victis Club är av hög klass men kommer så klart behöva lite tur härifrån. Känslan är väl ändå att Örjan Kihlström flyger fram över upploppet med Vae Victis Club. 

                                                          V75-7

                                                          Det ska bli kul att återse 11 Very Kronos igen - en av mina främsta favoriter inom travsporten just nu!
                                                          Bakspår i årsdebut är givetvis inte det enklaste, men jag räknar med att han är förberedd för att prestera direkt och visst gör han upp om det.

                                                          2 Who's Who såg jättefin ut i årsdebuten och vann till slut enkelt. Klart vassare nu med loppet i kroppen och har perfekt läge bakom bilen. 4 Disco Volante sitter troligen i ledningen direkt och från ledarpostionen brukar han sällan acceptera att bli slagen. Disco Volante i ledning kan bli riktigt spännande!

                                                          Följ Travstugan på Youtube