Tidiga V75: Sommartravets final 2020 » 27 juli | Nyhet - Travstugan.se
 • Hem
 • Tidiga V75: Sommartravets final 2020
Heavy Sound
Nyheter

Tidiga V75: Sommartravets final 2020

27 juli 2020

På lördag gör augusti månad sitt intåg och V75-omgången vänder mot Dalarna och Rättviktravet. Omgångens huvudlopp är traditionella Sommartravets final - och i Gulddivisionen ser det upplagt ut för Heavy Sound!

V75-1

Robert Bergh är ute efter revansch med 1 Van Gogh Z.S. som senast inte alls hittade rytmen och loppet var över för honom tidigt.
Nu är det en betydligt bättre uppgift för sexåringen som kommer bli väldigt svårslagen.

3 Jackpot Vrijthout är självklara motbudet som senast tog första segern på svensk mark. Segern togs dessutom i väldigt övertygande stil och sjuåringen var närmast överraskande bra där.

V75-2

Erlend Rennesvik reser till Rättvik med 5 Jackson Avery som kommer från en enkel seger på Sörlandet senast. 
Den jag främst vill lyfta fram är däremot 8 Kalashnikov som åter fått spår 8 men är en riktig tuffing som tål att göra grovjobbet. Nicklas Westerholm testar valacken med barfota runt om igen vilket han inte tävlat i på över ett år!

Från bakspåret ska man se upp med 9 Expensive som åter får Örjan Kihlström i sulkyn. Fyraåringen har i år vunnit två av nio starter. Dessa två segrarna togs just med Kihlström i jollen!

V75-3

 • Gulddivisionen kan bli en rätt händelsefattig tillställning. 

1 Heavy Sound lottades till perfekt läge bakom bilen och över korta distansen är det mest troliga att han leder runt om.
Åttaåringen svarade för en stark årsdebut och kommer vara än vassare den här gången.

Annan med lopp i kroppen är 5 GlobalSatisfaction som även han vann i sin comeback trots at han varit ifrån nästan två år. 
Frågan är hur vi ska bedöma 4 Diamanten som gör goda dagsverk men som inte vunnit på väldigt länge. 

V75-4

1 Mjölner Apollo har verkligen haft en framgångsrik säsong än så länge med fem segrar på sju starter. Nu står han inför sin tuffaste uppgift hitintills, men visst ser det ändå spännande ut!

6 Lome Storm kommer Robert Bergh försöka få till en pangstart med och här är det full fart framåt som gäller. Femåringen har verkligen utvecklats rejält under sommaren och besöker Rättvik med tre raka segrar.

V75-5

Ja, det blev mest pannkaka senast för 6 Civilon när han föll som storfavorit. Den här gången känns han dock åter väldigt intressant.
Örjan Kihlström bakom högkapable fyraåringen kommer vara perfekt och nu får han tävla barfota runt om för första gången i år. Loppets klart bästa häst och spikförslag.

2 Matteo är en tuff konklurrent som åter får skor på hovarna vilket varit segermelodin tidigare. 
9 Adriatic Kronos
håller jag som värsta motbudet till Civilon och han har varit bländande i sina två segrar i år.

  V75-6

  • Silverdivisionen körs till minnet av Jim Frick

  Efter tre raka bakspårsstarter fick 3 Macelleria lite tur med spårlotten den här gången.
  7 Giant Shadow väntar jag mig mer av än vad han visat i två senaste starterna och ute i spåren kommer vi vänta oss en rejält avslutande 10 Man At Work som åter körs av Örjan Kihlström

  V75-7 - Sommartravets final

  • Även i år lockade Sommartravets final profiler över tre volter.

  Högintressant blir givetvis 11 Vae Victis Club som i regidebuten för stall Redén svarade för en mäktig insats i lördags. 

  Efter två godkända insatser har 14 Racing Brodda mäktat med två rejäla segrar och stoet är verkligen i toppslag för dagen.
  Noterbart är även att 1 Mr Marvelous står bra till från startvolten och fyraåringen är dessutom anmäld barfota runt om för första gången!

  Dela inlägg

  Kommentera