• Hem
 • TIDIGA V75: Silverstjärnan tar snabb revansch?
Admiral As
Nyheter

TIDIGA V75: Silverstjärnan tar snabb revansch?

18 oktober 2021

Örebrotravet står som lördagens V75-värd och redan i V75-1 ser vi en av omgångens stora profiler, Admiral As. Efter lördagens bottennapp siktar han på snabb revansch!

V75-1

Vi fick inte se honom på V75-kupongen förra lördagen, men nu återser vi 11 Admiral As igen. I lördagens start sjabblade han bort sig ur loppet och visade att han minsann fortsatt kan ha sådana bottennapp. För visst ska man få kalla det för bottennapp!?
Nu tar han omtag här och från spår 11 bakom bilen bör det resultera i felfri avgång. Kapacitetsmässigt är han fortfarande alldeles för bra för Silver, så visst kan han runda allt.

Bakom finns ändå ett par bra emot som man inte ska nonchalera. 
3 Emoji
och 4 Syoss gillar jag och 1 Dats So Cool som jag normalt inte trodde skulle räcka för klassen, har varit imponerande på slutet och är i sitt livs form. 8 Chapuy har inget vidare läge, men visst kommer Åke Lindblom ändå testa fram direkt.

  V75-2

  Det blir en spännande start för 7 Prosecco som senast försökte utmana Run To You på V86 och gick vad han kunde ute i spåren. Med framförallt förra insatsen i kroppen tror jag han besöker Örebro i toppform. Springspår på volten är dessutom tilltalande för Adrian Kolgjini i sulkyn.

  2 Rally Inge har gått bra i fyra raka lopp och nu när det vankas voltstart på V75 sitter Erik Adielsson upp. 6 Fighter Simoni ser jag som värsta motbudet till Processo med tre raka segrar i bagaget inför det här!
  Långskottet är 9 Goes All Magic som gick riktigt bra i karriärens första V75-start senast. Då liksom nu sitter Björn Goop upp - streckar man på ska stoet med tidigt!

   V75-3

   Per Lennartsson får sitta upp bakom 3 Click Bait och från det här läget är det ingen tvekan om vad som gäller; följ startbilen och styr fältet. Personligen har jag alltid haft lite svårt att sätta in femåringen och är väl inte helt övertygad ännu över "storheten" i honom. Läget går det ju inte att klaga på dock.

   Jag gillar ju stentuffa 2 Mellby Free som i sto-SM gjorde vad hon kunde från hopplöst läge. Nu får hon åter framspår efter tre raka bakspårsstarter och jag tror definitivt hon kan göra upp om det! Jag gillade framförallt insatsen näst senast och är hon något liknande här blir hon segerfarlig.
   Annat sto i guldfältet är 5 Wild Love som i tisdags från utvändigt ledaren tog efterlängtad seger igen.

   11 Milliondollarrhyme blir säkert att räkna med igen, men han har ju visat att han kan gå riktigt vasst från bakspåret.

    V75-4

    11 Bon Bini behövde verkligen loppet i kroppen förra onsdagen och ska vara lite mer att räkna med den här gången. Vid henne startar 10 Eight Hour som inte startat sedan 4 september. Dagsformen är ett frågetecken, men hon har ju varit jättebra under sommaren och anmäls inte på V75 för att lunka med...

    7 Platinum Tile körs åter av Mats E Djuse som senast på Solvalla lyckades snuva storfavoriten Karisma Boko och fyraåriga stoet har visat väldigt bra form flera lopp på raken nu. 

     V75-5

     11 Svecak Palema tror jag slutligen kan vara lösningen i detta Diamanstoet. 
     Hon var okej men inte mer på Jägersro för tre starter sedan och likadant på Solvalla näst senast, men senast på Årjäng tyckte jag åter hon visade rätta takter igen. Nu siktas hon åter springa barfota runt om och jag tror hennes styrka kommer bita riktigt bra ute i spåren under slutvarvet.

     Både 1 Restless Heart och 4 Darah Bibo är väldigt belåtna över framspåret och kommer båda laddas vad som går. 9 Zante Grif jagar man ju vidare och det är så klart ren tidsfråga innan hon får det att stämma till 100%. 

       V75-6

       • Distansen talar för Flemming Jensen, trots allt

       Utgångsläget med 12 Eros Zola är givetvis inget vidare, men distansen 2 609 meter talar ändå för att ekipaget kommer göra upp om det. Eros Zola har varit riktigt fin hela säsongen med sex segrar på åtta starter och femåringen kommer bli svår att stå emot här med.

       En jag vurmat en hel del om på slutet som varit en jätteskräll är 4 Great Winner. Han har inga som helst problem med den långa distansen och det var kul se honom på Årjäng senast. Han kommer göra upp om det igen, var så säkra!

       V75-7

       Dante Kolgjini kör åter 2 Hannibal Face och tillsammans tog de en stark V75-seger på Solvalla senast. Läget här går det inte att klaga på och fyraåringen kommer inte bli enkel att tampas mot om han är sitt rätta jag.

       5 Hipster Am gillar jag väldigt mycket bakom. Får han bara allt att stämma tror jag det kan vara kommande topphäst, rent av. 12 Vice Versa Diamant har varit jättebra i höstens tre starter men läget här gör det verkligen svårt för honom...