• Hem
  • TIDIGA V75: Hemmakungen mot nya segrar?
Daniel Wajersten
Nyheter

TIDIGA V75: Hemmakungen mot nya segrar?

29 november 2021

Det är Bergsåker som gäller kommande lördag med V75! Banans nye konung, Daniel Wäjersten, har givetvis en del segerbud i omgången men visst ska det bli kul att återse On Track Piraten i V75-sammanhang igen. Här är tidiga kollen, lopp för lopp!

V75-1

Det blev snöplig förlust för 2 Navona som senast från ledningen hade allt klart tills stoet sjabblade bort sig med 100 meter kvar. Klarar hon bara av volten här tror jag mycket på henne. 
3 Bellatrix Club
svepte runt allt i lördags på Solvalla och visade fint formbesked. Spännande med Stefan Persson i sulkyn den här gången! Stall Westholm går jättebra för dagen och 8 Graces Candy blir att räkna med om fyraåringen kommer vettigt till tidigt från det här läget.

14 Zante Grif är ständiga följetongen för V75-spelarna. Nån gång ska det väl få lossna?!

          V75-2

          Erik Adielsson är som alltid en mästare i voltstarter och här får han köra 2 Grand Canyon Sisu som vunnit fem av sju starter i år. Senast återkom femåringen efter två månaders uppehåll och vann enkelt. Adielsson lär hamna perfekt till här och det blir en spännande start här för förstahästen i min bok.

          6 Thorondor lär åter bli betrodd av spelarkollektivet. Han startade även senast från bricka 6 med seg start och hamnade fjärde par utvändigt med varvet kvar. Med 800 m gick Goop ut i tredjespår och jag tycker Thorondor gick väldigt starkt hela vägen in i mål som tvåa. Han ska vara med i matchen igen från springspår!

          10 Geronimo Am gjorde det väldigt bra senast och är näst på tur.

              V75-3

              11 Spickleback Face trivs verkligen hos Daniel Wäjersten och jag tror sjuåringen är den att slå i det här något tama Guldloppet, trots allt. 2 640 meter är klart fördelaktigt för valacken och jag förväntar mig att han är den att slå till slut.

              1 On Track Piraten är inne på slutet av karriären och gör goda dagsverk utan att räcka hela vägen in. Nu har han fint läge härifrån med Erik Adielsson i sulkyn så visst känns han spännande! 7 Selmer I.H. gick utvändigt om Swagger på vinterbana senast och gjorde vad han kunde. 

                  V75-4

                  • Mellanvolten med främsta segerbuden i Brimsguttens Minne

                  Familjen Jonsson selar ut och visar upp sin stjärna 10 Tekno Jerven vars främsta motståndare är han själv. Håller han sig i felfritt skick tror jag väldigt mycket på honom i det här sällskapet, topp 3-placering för honom innebär även att han blir miljonär!
                  6 Gorm
                  är alltid en tuff konkurrent som är i toppform för dagen och visst har 5 Tangen Frikk varit jättebra i två raka segrar! 

                  13 Bellfaks är inne i en god trend nu med fyra segrar i sina fem senaste och 15 Grisle Odin G.L. är den som i grunden mycket väl är bäst - men kan de verkligen ta in 20 meter på de ovan nämnda? 

                  Gorm

                  Gorm startar i V75-4!

                  V75-5

                    Daniel Wäjersten var allt annat än nöjd med spår 1 vid V75-finalerna för 9 Algot Zonett. Nu är det klart bättre läge med spår 9 och även något lättare emot så visst förväntar man att ekipaget ska göra upp om det nu.
                    2 Gardner Shaw
                    felade bort sig tidigt i lördags och liksom Algot Zonett ett bättre läge för hans del. Det är främst dessa två som står ut i Silverdivisionen.

                              V75-6

                              Jag gillar att Andreas Lövdal får köra 2 Champ Lane även på V75. Lövdal har kört femåringen två gånger och vunnit båda gångerna! Femåringen har sprungit barfota fyra senaste starterna men vunnit tre av fem starter han gått med skor. Även fast distansen gärna fått vara längre än 1 640 meter så tror jag han blir mycket svårslagen.

                              Mycket trist med spåret för 8 Dwayne Zet som jag annars hade trott kunnat utmana rejält. Det blir naturligtvis svårare härifrån. 1 In Love Boko blir att räkna med från det här läget och Mika Forss som kör vann med valacken senast.

                              V75-7

                              Stall Robert Bergh är onekligen att räkna med i avslutningen där stallet har med både 2 Becker och 3 Global Lover, båda är tidiga i segersurret!

                              Joakim Elfving har en väldigt intressant start i 4 Twigs Got U. som stoltserar med tre raka segrar och insatserna senast var strålande. Högkapabel femåring som har mycket inom sig. Den här gången kör Magnus A Djuse för första gången.
                              10 Art Brown
                              lyckades vinna senast trots spår 12 över kort distans. Fyraåringen är i riktigt bra form för dagen och nu sitter Erik Adielsson upp. 

                              Följ Travstugan på Youtube