• Hem
 • TIDIGA V75: En solig omgång i Ö-vik!
Manlykke
Nyheter

TIDIGA V75: En solig omgång i Ö-vik!

11 oktober 2021

Örnsköldsvik är V75-orten på lördag och Solänget är platsen. Likt namnet på travbanan är det verkligen en solig omgång vi bjuds på och bland annat återser vi Månlykke A.M. (bilden) igen! Här är tidig koll på omgången:

V75-1

 • Nordgubbens Minne inleder över 2 640 meter auto

Här startar svensk kallblodssports främsta konung, 7 Månlykke A.M., och visst kommer han bli oerhört svårslagen om han bara är sitt rätta jag. Senast vi såg honom var 28 augusti när han i majestätisk stil segrade i SM över 2 640 meter.

1 Tekno Jerven är på väg in i yppersta eliten och är en framtida stjärna. Han gick ruggigt fort över upploppet senast när han besegrade 7 Grisle Odin G.L.. 8 Tangen Haap var fullt okej senast och från det här läget kommer säkerligen Erik Adielsson ändå testa sig fram direkt. Jag har dock svårt se att Haapen utmanar Månlykke.

V75-2

Örjan Kihlström sitter upp bakom en som mycket väl kan vara spikförslag. 7 Santos de Castella från springspåret blir väldigt svår att stå emot och som senast var riktigt stark i V75-final. 

1 O.K.Nalan ska bli spännande att se på V75 efter att ha radat upp segrar i enklare sammanhang uppe i norr. 2 Diones Smaragd och framförallt 3 Comte Godiva är även de aktuella - men 6 Money Smile är den jag finner mest intresse i bakom Santos de Castella. Han blev liten snackis senast och har nu betydligt bättre läge den här gången och Stefan Persson upp blir spännande!

  V75-3

  1 Seismic Wave återkom till tävlingsovalen senast och gjorde det genom att vinna plättlätt. Med det loppet i kroppen är han än vassare den här gången och han kommer bli väldigt svårslagen i Gulddivisionen. Spikbud.

  5 Milligan's School slutade åtta i STL Open senast där han satt placerad i tredje par utvändigt och såg aldrig riktigt något ljus att göra upp om det. Han är främste utmanaren till Seismic Wave. 7 Global Adventure är värd att se upp för bakom och den jag rankar trea i loppet. Senat vann han över lång distans med skor på bakhovarna. Här återgår han till barfota och jänkarvagn.

  2 Mindyourvalue W.F. vann Silverörnen ifjol och visade åter senast att han älskar monté. Han är en tuffing som sitter bra till direkt här. Fjärderankad.

   V75-4

   Björn Karlsson får rikta in sig att få iväg 1 Guli Frodo felfritt. Lyckas han med det kommer femåringen göra upp om det, men han är allt annat än påtlitlig. 4 Tinder Lars är den att slå i loppet och se upp för 9 Källsjöviking som står väldigt bra till på mellanvolten och gick bra som tvåa senast.

    V75-5

    Tangen Haap är möjligen främste hemmastjärnan som selas ut, men här har Solänget ett segerbud i 4 Oneiric Ocelot som vunnit tre av sina fyra senaste starter och återkommer nu efter mer än en månads uppehåll. 
    5 B.Sacamano svarade för riktig nästagångare-insats på Skellefteå och ska räknas väldigt tidigt den här gången! 9 Mr Carioca har vunnit från ledningen i sina två senaste starter vilket han inte kommer få här nu, men femåringen är i absolut toppform och istället för Torbjörn Jansson sitter nu Örjan Kihlström upp!

      V75-6

      3 Ronja Boko höll för favoritrycket senast och siktar sig fram motl ledningen nu igen, men där kommer sannolikt 1 Nymke Brigadoon att sitta.  Annan från startvolten som kan vara i segerstriden är 4 Honfleur Mearas.
      11 Zante Grif
      trodde jag väldigt mycket på senast men där hon satt helt fast bak i kön hela vägen. Nu siktas hon springa barfota runt om för första gången! Omtag och jag är övertygad om att hon vinner på V75 när som helst.

      Tuffingarna är så klart 14 Unique Juni och 15 Racing Brodda som båda är vana vid att tugga på ute i spåren.

      V75-7

      3 Mellby Galanga har nu fått två lopp innanför västen där han dessutom vunnit båda och här får han åter på sig jänkarvagnen som näst senast. Starkt segerbud nu med.
      7 Gooner
      gillar jag verkligen och som efter tre månaders uppehåll vann direkt i comebacken senast. 

      5 Bonny Boy mycket bra som tvåa senast i regidebuten för Per Linderoth och har nu framspår med Stefan Persson i sulkyn. 9 Tattoo Avenger vann V75-final senast från spår 12 med galopp och lita på att han åter kommer flyga fram sista halvvarvet.