• Hem
  • Svenskhästen diskad på Vincennes
Unclvin
Nyheter

Svenskhästen diskad på Vincennes

25 januari 2022

Måndagskvällen såg ut att bjuda på en svensk triumf i montéloppet Prix de Pontrieuex. Uncle Töll skar mållinjen först men efter en stund valde domarna att diskvalificera ekipaget.

André Eklundh-tränade Uncle Töll är för tillfället nere på äventyr nere i Frankrike. Förra månaden reste hästen ner med sin skötare Jessica Hultman och stationerades på mäktiga Grosbois. 8 januari debuterade sexåringen på kolstybben med en sjätteplats i Prix de Vic Suc Cere med David Thomain i sulkyn.

På måndag kvällen var det dags för andra starten på kolstybben - och det såg ut att bli en succé.
Hingsten stod för en stark insats i montéloppet Prix de Pontrieux och skar mållinjen först med Guillaume Martin på ryggen. Segern, som var värd 19 800 euro, togs däremot ifrån svenskhästen efter en stund när domarna diskade för orent trav.

Uncl

Uncle Töll skar mållinjen först.

Efteråt skrev Jessica Hultman om händelsen på sociala medier;
"Helt tom på ord. Han gör ett helt overkligt lopp , är först över mål och sedan väljer dom att diska. Aldrig varit så glad i hela mitt liv som sedan byttes ut mot oändlig besvikelse. Men, han var först över mål på ett helt sjukt bra sätt. De kan ingen ta ifrån oss."

Istället gick segern till Ghost med Alexandre Abrivard. I loppet startade även Björn Goop-tränade Mister Donald samt Tomas Malmqvist-tränade Fighter Kiss som båda diskades.