• Hem
  • Storstjärnan mot Frankrike - i vinter?
Calgary Games
Nyheter

Storstjärnan mot Frankrike - i vinter?

12 oktober 2021

Travsportens främsta stjärna just nu är Calgary Games. Framtiden för stjärnan har länge varit oviss men i sin Travronden-krönika öppnar nu tränare Timo Nurmos för start nere i Frankrike - redan i vinter.

Efter imponerande segern i Svenskt Travderby började det redan surras om avelskarriär för Calgary Games. Inför kvalet till Europaderbyt köpte Menhammar in sig i stjärnan som sedan har tömts på sperma och frågetecken kring framtida tävlingskarriären föddes.

I lördags hade Calgary Games åter uppvisning när han segrade i Europaderbyt på tiden 1.11,8a/2 140 meter utan att förta sig överhuvudtaget. Lördagens start var sannolikt årets sista start för fyraåringen som nu ägnar livet ute på Menhammar där han tränas lugnt och töms på sperma.

  • Men i sin krönika i tisdagens upplaga av Travronden Spel väljer nu tränare Timo Nurmos att öppna dörren ner mot Frankrike - redan i vinter.

Nurmos skriver bland annat att Johan Mellander, stuterichef på Menhammar, berättade för Timo Nurmos att de mycket väl till testa Readly Express-sonen nere i Frankrike redan till vintern. I så fall är det mot julhelgen som en start kan vara möjlig. 

Sedan tidigare är Calgary Games inbjuden till stora fyraåringsloppet Criterium Continental och att det i så fall är mot det loppet som han siktas mot.
"Jag kan inte lova någonting redan nu men det finns en liten öppning att det kan bli en start till i år och då blir det i så fall i det fyraåringsloppet"
, skriver Nurmos i sin krönika.

Criterium Continental körs i år 26 december nere på Vincennes över 2 100 meter autostart.