• Hem
  • STL OPEN-RANKINGEN 2022
Hailmary
Nyheter

STL OPEN-RANKINGEN 2022

21 september 2022

Kriteriet, Oaks - och så är det ruggiga STL Open 2022! Det är tre av höjdarna och nog måste vi ta oss an tolvhästarsfältet i STL Open där Hail Mary (bilden) rankas etta!

1 - 3 HAIL MARY - Örjan Kihlström - Tränare: Daniel Redén, skötare: Jenny Sundin
Vinstchans: + + + + +

Det surrades en del om varningsflaggor senast men där Hail Mary istället visade vart skåpet skulle stå. Heroisk tvåa i Elitloppet tiidgare i år och formtrappan borde ha stigit upp mot toppen till den här starten. Han blir normalt svårstoppad.

2 - 7 ÖNAS PRINCE - Per Nordström, skötare: Emma Nordström
Vinstchans: + + + +

Baserat på insatsen senast på Jägersro så måste Önas Prince lyftas fram tidigt här. Intrycket på honom var urstarkt och man ska ha i åtanke att han gick utvändigt ledaren en stor del av loppet.
Önas Prince är inte bara snabb, utan han har även styrkan i sig och är redo att ta upp kampen!

3 - 6 GLOBAL BADMAN - Daniel Wäjersten, skötare: Carola Eklund
Vinstchans: + + + +

Global Badman har imponerat den här säsongen och klivit upp till högsta eliten tog han utan bekymmer. Han har segrat i Gulddivisionen och blev tvåa i Jubileumspokalen. Han är livsfarlig att underskatta - för han är inte mycket sämre än de bästa här.

4 - CLICK BAIT - Per Lennartsson - Tränare: Stefan Melander, skötare: Mikael Pettersson
Vinstchans: + + + +

Med tanke på att Click Bait fick spår 2 är han alltid att räkna med. Han är oerhört effektiv när han får denna typen av utgångslägen och Tarzan Melander meddelar att Click Bait är i ordning inför det här.

Onas Prince

Önas Prince utmanar Hail Mary!?

5 - 5 BROTHER BILL - Magnus A Djuse - Tränare: Timo Nurmos, skötare: Fredrica Sandberg
Vinstchans: + + + 

Detta kan mycket väl vara den i högsta eliten som kapacitetsmässigt kan vara bland de allra bästa men som sällan får till det... Han blev tvåa bakom Hail Mary senast och från det här läget kan han nyttja sin vassa slutspeed.

6 - 2 MISSLE HILL - Claes Sjöström - Tränare: Daniel Redén, skötare: Ellinor Wennebring
Vinstchans: + + +

Har alltid verkat lite under radarn bakom de främsta storstjärnorna hos stall Redén. Han är i absolut toppform just nu med två raka segrar och från läget slipper han göra så mycket jobb själv. Kan mycket väl vara den stora överraskningen!

7 - 1 ADMIRAL AS - Erik Adielsson - Tränare: Reijo Liljendahl, skötare: Pernilla Sundling
Vinstchans: + + +

Årets tveklöst mest kritiserade stjärna. Hade ett finfint fjolår och inledde säsongen med seger - sedan har verkligen allt bara gått fel i sex resterande starterna.
Visade upp tråkigt intryck senast på Jägersro och är onekligen ett frågetecken för dagen. Lyckas han mot förmodan nå sin främsta topp här så matchar han de bästa.

Esprit Sisu

Fjolårsvinnaren Esprit Sisu.

8 - 9 ZACCARIA BAR - Alessandro Gocciadoro, skötare: Sofia Polso/Simone Basano
Vinstchans: + +

Tog en stark seger i Prix du Rouergue på Vincennes i maj månad och i somras var han sylvass vid segern i Bollnäsloppet. Kom aldrig riktigt in i Sundsvall Open Trot senast och härifrån kommer han troligen köras lite på chans och gå ute i spåren sista biten.
Man ska samtidigt inte räkna med Alessandro Gocciadoro som rätt vad det är kan köra framåt om det blir Solvalla-lunk.

9 - 8 ESPRIT SISU - Ulf Ohlsson - Tränare: Daniel Wäjersten, skötare: Camilla Björk
Vinstchans: +

Kort inpå anmälningsstoppet fick så till slut Esprit Sisu anmälningen hit vilket var högst glädjande då han står som fjolårsvinnaren. Han var uträknad ifjol och blir det i år igen.
Nu är utgångsläget väldigt svårt och det kommer krävas all tur i världen härifrån.

10 - 10 MILLIGAN'S SCHOOL - Björn Goop - Tränare: Stefan Melander, skötare: Catarina Lundström
Vinstchans: +

Möjligen en av de mest härdade i högsta eliten som är tuffingen själv siktar mot karriärens 136:e start. Segrade i Axevallalöpningen i somras och blir han minst sjua i STL Open kliver han över 18 miljoner kronor insprunget.
Härifrån blir det dock väldigt svårt.