• Hem
  • Stjärnan slagen i comebacken
Ikaros
Nyheter

Stjärnan slagen i comebacken

16 november 2021

Ikväll var femåringsstjärnan Power tillbaka! Med sin tränare Robert Bergh comebackade han på Axevalla. Det blev slutligen en andraplats!

Senast vi såg Power var i självaste Prix d'Amérique sista söndagen i januari. Ikväll var han tillbaka när han startade med 40 meters tillägg bakom Ikaros di Quattro med Hans Crebas. Det skulle även visa sig vara tufft för Bergh-stjärnan.

Det var ett uppradat fält under första varvet där Power satt i sjunde par invändigt. I ledning satt Ikaros di Quattro med Crebas. 
Med 1 200 meter kvar valde Robert Bergh att ta sig ut i andraspår vilket lockade ut konkurrenter som ledde till avancering i tredjespår där förstavarvet kördes på 1.18,0.
Power placerades först utvändigt om ledaren och försökte sedan kampera över upploppet men lyckades aldrig ta sig förbi.

- Det var häftigt med Power utvändigt om sig. Man har en världsartist vid sig som väl behövde loppet och så tänkte man väl att man blir slagen. Det är såna här lopp jag älskar mest. Att stå på start och möta betrodda.
Han (Ikaros di Quattro) har fina egenskaper. Han är tuff och tål snabba lopp. Det är jätteroligt och kul för ägarna som är min sponsor, sa Hans Crebas i vinnarcirkeln.

Ikaros di Quattro segrade på tiden 1.15,2/2 140 meter och segern var värd 25 000 kronor.