• Hem
  • Stall Untersteiner blir ett
Johan Untersteiner
Nyheter

Stall Untersteiner blir ett

3 december 2021

På fredagen meddelade Johan Untersteiner att han tar över tränarrörelsen även från pappa Peter.

För ett antal år sedan flyttade Johan Untersteiner hem mot Halmstad-trakten igen och startade egen tränarrörelse. För många har det varit en ren tidsfråga innan han slår ihop sitt stall med pappa Peter Untersteiner. Nu blir det dags.
Stall Johan Untersteiner tar över stall Peter Untersteiners hästar.

Johan Untersteiner har i intervju till Expressen berättat om beskedet.
- Nu efter sommaren har jag tagit över som förstakusk i båda stallen. Sedan har det funnits en del tekniska detaljer som gjort att det tagit tid men nu känner vi oss redo att ta det här steget. Från och med den första januari är det ett stall som gäller.

Peter Untersteiner

Peter Untersteiner

Vidare berättar Johan Untersteiner att Peter inte försvinner någonstans utan är en del av rörelsen, men där Johan Untersteiner står som tränare.
- Den största förändringen blir att jag på papperet kommer ha betydligt fler hästar på träningslistan. Annars vill jag också nämna att det känns väldigt skönt att vi kan göra den här resan tillsammans. Det har vi alltid velat. Skulle pappa inte orka varken psykiskt eller fysiskt känns det bättre att vi är två. Vi ska verkligen göra det nu när båda är friska och krya.

Att stallen blir till ett innebär att stall Johan Untersteiner blir landets största stall med över 200 hästar.

Följ Travstugan på Youtube