• Hem
 • Sommarens bästa inslag!
Alessandro Gocciadoro
Nyheter

Sommarens bästa inslag!

13 september 2021

Hur mycket vi än vänder och vrider på det så är det ett faktum; Sommaren är slut. Travstugan har här listat sommarens tio bästa insatser/ögonblick på travbanorna (perioden juni-augusti). En sommar som helt klart gav oss flera fina prestationer.

 • 1 - BENGURION JET - HUGO ÅBERGS-KVÄLLEN  27 JULI

Ja, vad var det vi fick se på Åbergskvällen, egentligen? Bengurion Jet gjorde sin första Sverige-start i karriärens 31:a start och bjöd oss på något ofattbart. I Prix Cagnes-sur-Mer dundrade han mot ledningen och fick konkurrenterna att se ut som ponnyhästar bakom.
Segertiden skrevs till 1.08,8a/1 640 meter, vilket var nytt svenskt rekord för utländska fyraåriga hingstar/valacker. Tiden var förkrossande och insatsen ledde till en inbjudan till Åby Stora Pris. 

 • 2 - ÖNAS PRINCE - DUBBELSEGRARE I STORLOPP

Per Nordströms fyraåringsjuvel blev slagen i Svenskt Travderby men sommarens insatser? Ja, under juni-augusti med fem starter sprang han in 1 760 000 kronor med bland annat segrar i Ina Scots Ära och framförallt SprinterMästaren. 
Önas Prince var tveklöst sommarens topp bland fyraåringarna!

 • 3 - MÅNLYKKE A.M. - SM-VINNAREN

Han var inte i sitt bästa jag när han ställdes mot Odd Herakles 4 augusti i Sven O Perssons Minne, men i övrigt? Ja, två kungaprestationer. På Hagmyren vann han på 1.19,9a/1 640 meter och senaste starten hade han show i SM på segertiden 1.24,0a/2 640 meter. 
De dagar Månlykke A.M. är i sitt bästa jag är han en av de bästa vi har i svensk travsport. Just detta bjöd han sannerligen på vid SM-segern.

  Manlykksm

  Månlykke A.M. mot SM-titeln!

  • 4 - MILLIGAN'S SCHOOL - TRIPPLA STORSEGRAR

  Efter segern i Sundsvall Open Trot 29 augusti 2020 var det en Milligan's School med tolv raka förluster. Väl i Midsommarloppet på Rättvik fick han nog och segrade på 1.10,6a/2 140meter i överlägsen stil. Åttaåringen segrade sedan även i Axevallalöpningen i skrattretande stil följt av storseger i Åby Stora Pris.

  • 5 - AETOS KRONOS - TRE SEGRAR PÅ TRE STARTER

  Femåringen har under perioden juni-augusti gjort tre starter i Sverige. Vad detta resulterat i är tre segrar som alla tagits med Magnus A Djuse i sulkyn. Höjdpunkten är givetvis Jubileumspokalen på rejäla 1.09,9a/2 140 meter i ett lopp som var tänkt att bli en dramatisk strid men blev en överlägsen vinnare.
  Utöver storsegern där segrade Admiral As även i femåringsloppen vid Trippeltravet på Axevalla samt under Sprintermästarhelgen på Halmstad.

  • 6 - WHO'S WHO - NORRBOTTENS STORA PRIS/HUGO ÅBERGS MEMORIAL

  Han var väl okej i Harper Hanovers men starten därpå i Norrbottens Stora Pris så visade han klassen. Örjan Kihlström satt och mös bak i tredje par utvändigt och med kalla körhänder väntade han in i det längsta att vika ut i tredjespår vilket gjordes över upploppsrakan där Maharajah-sonen sedan kämpade sig förbi ledaren Very Kronos.
  Efter segern följde Who's Who upp detta med att leda Hugo Åbergs Memorial runt om.

  • 7 - CALGARY GAMES - Förfesten inför Derbyt

  Derbyt vann han i september månad vilket inte platsar in på listan. Fyraåringen hann under sommaren göra tre starter där vi med imponerande stil fick uppleva vad han kan bjuda oss på för framtiden. Hans tuffaste motstånd ställdes han mot i Derbyuttagningen men där han skrattretande enkelt vann. Vad vi sedan fick efter det var ju krossen i Derbyt...

  • 8 - MINDYOURVALUE W.F. - ÅBY MONTÉ TROPHY

  Han må vara bland de mest ojämna vi har i högsta klassen men de dagar han verkligen är i toppskick är Mindyourvalue W.F. monstruöst stark. I Åby Monté Trophy blev det en dramatisk duell mot Vitruvio över hela slutvarvet där slutligen Mindyourvalue W.F. gick i mål som segrare.
  Loppet blev en stor framgång för hela montésporten och vad den kan bjuda oss på!

  • 9 - ADMIRAL AS - VICTORY TILLYS LOPP

  Det har inte varit någon spikrak utveckling på honom under sommaren, men vid tillfällena han fungerat har italienaren visat sin höga klass. Detta är en potentiell storstjärna och när han segrade i Victory Tillys lopp 26 juli och senast i Silverdivisionen 28 augusti var det en toppstjärna som lekte med konkurrenterna.
  Utöver dessa två segrarna vann han även V75 på Färjestad 3 juli i Bronsdivisionen.

  • 10 - BORN UNICORN - TRIPPLA V75-SEGRAR

  Sjuåringen har alltid haft kapaciteten för höga klasser och väl under sommaren har det lossnat rejält för Born Unicorn. Under sommaren gjorde han fem V75-starter varav tre resulterade i segrar och efter segern i Silverdivisionens final på Åby 14 augusti klev han in i Gulddivisionen - klassen vi alla visste han hade i sig.

   • BUBBLARE:

   CLICK BAIT - Segrade i två Gulddivisionen-lopp på topptid.

   VERNISSAGE GRIF - Nobbades till Elitloppet och visade sedan i Jämtlands Stora Pris att Anders Malmrot gjort fel. Fullkomligt krossade motståndet på Östersundsbanan

   SWAGGER - Tre av fem segrar under sommaren varav två på V75! Sandra Eriksson har haft en riktigt fin sommar med Swagger som visat att han duger mer än väl på V75-scenen.

   • SOMMARENS BESVIKELSER:

   HAIL MARY - Förväntningarna var stora på femåringen som vann utan att övertyga i Ådalspriset 8 augusti, men bjöd på bottennapp i Jubileumspokalen och Jämtlands Stora Pris. Han har tyvärr inte bjudit på samma intryck under sommaren som vid fjolåret.

   HUGO ÅBERGS-FÄLTET - Man bubblar ju inför sista tisdagen i juli när storloppet med 1 609 000 kronor i förstapris ska avgöras över sprinterdistansen, men dessvärre blev årets upplaga knappast av det bästa slaget.

   MAKETHEMARK - Ja, vad är statusen egentligen? I sommarens fyra starter har intrycket varit allt utom bländande och det råder stora frågetecken om Maharajah-sonen kommer hitta tillbaka.