SNABBKOLL V75: Snabb revansch för Guldfavoriten? » 22 feb. | Nyhet -…
 • Hem
 • SNABBKOLL V75: Snabb revansch för Guldfavoriten?
Disco Volante stugan
Nyheter

SNABBKOLL V75: Snabb revansch för Guldfavoriten?

22 februari 2021

Rommetravet levererar en kul omgång med fin klass på både varm- och kallbloden kommande lördag! I Gulddivisionen siktar Disco Volante på snabb revansch från favoritfallet i lördags.

SNABBKOLL PÅ V75-FÄLTEN PÅ LÖRDAG:

V75-1

 • Ett inte helt lättlöst Klass 1-försök med voltstart över medeldistansen.

Erik Adielsson får åter förtroendet bakom 3 Cash Cowboy som nu har två raka segrar och som det verkligen lossnat för. Som alltid är 

Först och främst ska det lösa sig från utgångsläget, men frånsett det är 8 Tullibardine Boe tidig i segersnacket här.
Marie Hafstad Eriksson testar på V75 med sin 2 She's Ready som har fyra raka segrar och sjuåriga stoet har ju verkligen varit imponerande. Ska tas med respekt!

    V75-2

    • Kallblodsmiljonärerna kamperar Kallblodsdivisionen innehåller två som verkligen står ut.

    11 Roli Eld och 14 B.W.Rune är de två miljonärerna som spontant är av lite annan klass än övriga i det här startfältet. Knapp förstahäst mellan de två tycker jag B.W.Rune är som är den som brukar gå bäst när det krävs att runda fältet medan Roli Eld oftast är gynnad av att tidigt sitta bland de främre. 
    Det kommer bli en sevärd kamp mellan de två och att några andra ska vara segeraktuella känns just nu långsökt.

       V75-3

       Det blev ju inget vidare för 7 Disco Volante i lördags där han åter visade att krävande bana inte allt är hans grej. Från ledningen stod han emot länge men väl mot avgörandet hade han inget att ge när stallkamraten 12 Evaluate överraskade oss alla.
       Nu siktar Disco på snabb revansch när det dessutom körs över korta distansen! Jag tror han trots läget kan sitta i ledningen hela vägen.

       Värst emot känns det som att 5 Hazard Boko är som dessutom håller väldigt fin form för dagen och såg stark ut i senaste starten.

         V75-4

         Stall Redén reser till Romme med 5 D.Day Zet som tagit två enkla segrar på raken. Han har knappt sett ut att ta i och de två loppen har säkert fört fram honom till lysande form här. Klar förstahäst.

         4 Again Kronos blir spännande att se i Sverige-start och även fast läget är jobbigt så ska man ta 12 Global Above All på stort allvar. Årsdebuten senast var väldigt bra och Anders Eriksson tror mycket på sin häst!

         V75-5

         Daniel Wäjersten väljer att sitta upp själv bakom egentränade 5 Algot Zonett som mycket möjligt kan vara en kommande topp. Åttaåringen har under senhösten/vintern utvecklats till en Silverstjärna som är på väg uppåt mot Guld och visst blir han att räkna med här.

         3 Global Undecided har körts över kort distans två gånger om och för att rimligen få upp lite fart. Nu är det åter 2 640 meter vilket för hans del är favoritdistans. 
         Med lopp i kroppen lyckades 2 Sign Me Up Too senast ta fin första travseger sedan 19 augusti 2019. Vill även höja varningens finger för 6 Kaptah som känns lite på gång, körs åter av Erik Adielsson och trivs över längre distans.

             V75-6

             • Lossnar det med lyxproblemet nu!?

             13 Lyx Håleryd har visat sig som en nästagångare flera gånger om nu och den här gången tycker jag hon möter klart beskedligare gäng än vad hon tvingats med tidigare på V75. Ska det äntligen lossna med lyxproblemet!?

             Med sig där bak på tillägget har hon med sig 14 Zooropa som är i toppform för dagen och är förmodligen det hårdaste stoet i startfältet.

             Profilen Mikael Eriksson är åter med på V75 med sin 1 Pappajonnys Ilse, men den här gången blir det toppkusken Örjan Kihlström i sulkyn. Från spår 1 i volten är det klappat och klart med bra position hela vägen och räkna med att Eriksson tror på sin häst. 

             4 Donna Leonora är i bra slag för dagen, men läget är desto besvärligare.

              V75-7

              • Flera starka och även formtoppade gör upp i avslutande Bronsdivisionen

              5 Oxidizer känns återigen väldigt intressant som stoltserar med två raka segrar och intrycket senast på Åby var riktigt fint. Han är helt klart hästen att slå.

              2 Balotelli Crown återkom senast och gjorde en väldigt bra årsdebut som tvåa. 
              Mika Forss sitter som vanligt upp bakom 7 Global Winner som man alltid tyckt hävdar sig väl i klassen men som sällan sätter nosen först. Senast på Solvalla däremot var han överraskande bra och toppformen är där nu!

              Noterbart i övrigt är att Örjan Kihlström för första gången sitter upp bakom 4 Young King.

              Dela inlägg

              Kommentera