Revansch för Redén i Elitloppet: ''Sten föll från axlarna' » 1 juni |…
  • Hem
  • Revansch för Redén i Elitloppet: ''Sten föll från axlarna'
BB210530 JN102
Nyheter

Revansch för Redén i Elitloppet: ''Sten föll från axlarna'

1 juni 2021

Ett år har gått sedan Daniel Redén höjde segerpokalen i Elitloppet, ett år som på många sätt har varit annorlunda. I söndags fick Redén äntligen titulera sig som en Elitloppsvinnare.

Ett år har gått sedan det uppdagades att Propulsion varit nervsnittad och på en dag raserades allt för stjärntränaren. Året som har gått har varit tufft för kretsen kring Propulsion, men efter söndagens seger i Elitloppet med Don Fanucci Zet seger har om än en liten rättvisa skipats. 

Travstugan åkte under måndagen ut till Furuby Gård som ligger mellan Uppsala och Enköping för att hälsa på de nyblivna elitloppsvinnarna, och det är en harmonisk Daniel Redén som kommer ut på gårdsplanen och möter oss när vi anländer. 


Var det som att en sten föll från dina axlar efter söndagens seger?

- Ja, de var det faktiskt. Jag är inte den typen brukar ''gråta'' men jag kunde inte hålla mig efter loppet. Det kändes precis som du säger, som att en sten föll från axlarna. 

Om vi pratar lite mer om Don Fanucci Zet, när trodde du att det skulle bli en elitloppsvinnare? 

- Jag har alltid gillat hästen men visste samtidigt att det inte skulle bli en lätt match. Att matcha passgångarblod med travare har ju bevisligen visat sig varit tufft men jag kände rätt fort att Don Fanucci Zet var något extra. Att han skulle bli en vinnare av elitloppet direkt trodde jag väl inte men väl att han skulle bli en elithäst. Däremot fick jag upp en bra feeling efter Sprintermästren ifjol där han visade att två heat verkligen var hans melodi. Han var ju inte alls i form inför derbyt förra året och blev sjuk i samband med loppet. När han var så bra som tvåa där tändes gnistan ytterligare. 

Det gäller dock att hästarna ska ta vinterträningen rätt och det är ett stort steg när man ska möta äldre hästar. Jag fick dock upp ett bra hopp efter årsdebuten på Färjestad. 


Precis, det här är en helt egen produkt. Går det att jämför med känslan du hade precis efter målgång förra året, om du bortser från efterspelet? 


- Det här är en jättesvår fråga, men det är klart att det känns speciellt att ta fram en häst helt själv. Samtidigt var ju ''Proppen'' en alldeles speciell häst och vi hade arbetat så länge för att han just skulle få den där segern. Men jag har svårt att värdera segrarna. Båda kändes riktigt bra om vi nu som du säger skippar snacket om vad som hände efteråt. 

Hur firades årets seger? 

- Det var faktiskt jäkligt lugnt. Jag vet att man låter tråkig men jag är är ingen partynisse. Vi åkte hem och åt lite pizza. Det är skönt att bara koppla ner, se loppen i efterhand och svara alla snälla personer som har skickat och grattat. Vi får väl styra upp något roligt här lite senare. 


 Vad är planen för Don Fanucci Zet nu? 

- Han ska gå ett lätt jobb och då får vi se hur han känns. Det finns så många lopp att välja mellan nu under hela sommaren här.  

Dela inlägg

Kommentera