• Hem
  • Propulsion fortsätter tävla
Propulsion Heat 650
Nyheter

Propulsion fortsätter tävla

10 oktober 2019

Idag meddelade tränare Daniel Redén att storstjärnan Propulsion fortsätter tävla! Stora målet för hästen är nu Elitloppet nästa år.

Redan ifjol gick ryktena att Propulsion skulle sluta tävla. Storstjärnan fortsatte till sist att tävla även i år och har tagit storsegrar som Olympiatravet, Norrbottens Stora Pris och Åby Stora Pris. 
Senast Propulsion startade var på Vincennes där han segrade i UET Trotting.

Tränare Daniel Redén har varit hemlighetsfull gällande åttaåringens framtid, men tongångarna har mestadels gått att 'Proppen' nästa år skulle sluta tävla. Idag kom till sist beskedet från Reden; Propulsion fortsätter tävla även nästa år!
Via sina sociala medier delgav Redén beskedet att stjärnan fortsätter.

"Vi har gjort klart att Propulsion bestämmer själv när han vill sluta tävla och jag kan lova, han vill tävla, han är inte färdig på tävlingsbanan", skriver Daniel Redén på sin Twitter.

Vidare meddelar Redén att det stora målet är Elitloppet nästa år och att en potentiell satsning mot Frankrike i vinter inte är bestämt ännu.
Än så länge har Propulsion startat 74 gånger och segrat i 37 av dessa. Sammanlagt har han sprungit in 30 993 693 kronor.

Martin Engström

Följ Travstugan på Youtube