• Hem
  • Profilen väljer att sluta
Sundberg
Nyheter

Profilen väljer att sluta

18 oktober 2021

En av travsportens främsta profiler under många år väljer att sluta. Hans-Owe Sundberg väljer att lämna travrörelsen helt efter årsskiftet.

Det var via Sulkysport som Hans-Owe Sundberg meddelade sitt beslut. Efter över 50 år i travbranschen väljer han vid årsskiftet att pensionera sig. 

Bakom beslutet säger Sundberg är bland annat axelbekymmer - något som han hade behövt göra någonting åt ifall han skulle fortsätta inom travsporten.
Därtill vill han ha ett piggt liv även som pensionär:

- Även om jag är pigg så kanske det kan vara skönt att vara alert så jag kan göra någonting annat och inte bli liggande efter att ha jobbat färdigt. Vi ser alltför många som håller på i den här branschen och som tyvärr är helt slut i kroppen när de är färdiga som travtränare, är några av Sundbergs kommentarer för Sulkysport.

Hans-Owe Sundberg fyller 72 år 25 februari nästa år och inom travsporten har han varit inom tusenklubben som kusk sedan 1994 och så sent som 21 juni i år tog han sin 1000:e tränarseger. Sundberg har skördat framgångar med sådana som Scarlets Aino och lyckades även år 1996 skrällvinna i StoChampionatet med Mats-Åke Törnqvist-tränade Krossed Out.

På senare år har Sundberg främst strålat på tävlingsovalen med Charrua Forlan som även är den mest vinstrika för stall Sundberg. Han har även visat upp talangerna Great Skills och Selected News de senaste säsongerna. Just sistnämnde startar härnäst på V86 under onsdagen.

Hans-Owe Sundberg har under alla åren tillhört de mest populära profilerna inom sporten - något som han pratade om med Travstugan i somras:
– Det märker jag av. Jag tycker jag känt av mycket support i media och så under många år och fått bra credit. Jag har varit mycket nöjd och tacksam över det.