• Hem
  • Planen mot eventuell Vincennes-start står fast
Calgary Games
Nyheter

Planen mot eventuell Vincennes-start står fast

19 oktober 2021

Efter en framgångsrik säsong är dubble derbyvinnaren nu på Menhammar Stuteri där han varvar träning med avel. Idag meddelade stuteriet att en möjlig start nere på Vincennes fortsatt finns med i planen.

Calgary Games är tveklöst en av de hetaste travhästarna i världen just nu.
Efter storslagna segern i Svenskt Travderby och senare Europaderbyt och framförallt även Timo Nurmos höga tankar om hingsten, så har stjärnstatusen höjts rejält på Readly Express-sonen.

Efter segern i Derbyt på Jägersro köpte Menhammar Stuteri in sig i honom och där är avelsarbetet numera fullt igång. 

Idag via sin Facebook-sida kom stuteriet med en uppdatering kring fyraåringen
"Calgary Games hade ledigt några dagar efter sin vinst i UET Grand Prix men sedan knappa veckan så har han nu påbörjat sitt ”dubbelarbete” på Menhammar. Spermasamlingar för infrysning varvas med träning och båda delarna sköter han på bästa sätt."

Tävlingssäsongen var med stor sannolikhet över efter segern i Europaderbyt, men efter intrycket och skicket på hingsten så öppnade Timo Nurmos upp för möjligheten att starta i Criterium Continental 26 december. 
I dagens uppdatering från Menhammar Stuteri meddelar de även att en start nere på kolstybben fortsatt står kvar i planeringen:

"Om allt fortsätter att fungera på bästa sätt så kommer Calgary Games att avsluta året med en hårdare träningsperiod på Jordanstorp hos Timo Nurmos, för att sedan eventuellt starta i Criterium Continental på Vincennes under julhelgen.", skriver de i sitt Facebook-inlägg.

Criterium Continental körs över 2 100 meter med 90 000 euro i förstapris.