• Hem
  • Paralympiatravet: Bäst i form just nu!
Upstate Face
Nyheter

Paralympiatravet: Bäst i form just nu!

4 maj 2022

På lördag körs Paralympiatravet 2022 från Åbytravet. Travstugan har gjort en koll av startfältet och rankat vilka som är i bäst form just nu - bäst inför lördag är Upstate Face!

Storstjärnan Délia du Pommereux reser upp till Sverige för att försvara titeln i Paralympiatravet, men i vilken form är hon i för dagen?! Extreme, som bjudits in till Elitloppet, var läcker i årsdebuten näst senast men däremot segare senast - i vilken form är han i för dagen!?
Uppstickaren Born Unicorn stod för en mäktig insats senast i sin seger och sett till dagsformen är han bland de bättre i årets startfält. 

Travstugan rankar här startfältet sett till dagsformen inför lördagens start klockan 18:42.

1 - 2 UPSTATE FACE
Kusk och tränare: Adrian Kolgjini

Alla storlopp behöver en Kolgjini i topptrim och det är just vad vi får i Paralympiatravet!
Näst senast i Guldfinalen lade Adrian Kolgjini ned segertankarna tidigt och gav sexåringen en genomkörare inför senaste uppgiften. Hemma på Jägers visade sedan Upstate Face upp sin mäktiga kapacitet och vann lätt. Nu siktar Kolgjini mot Elitloppet och reser först till Åby med Upstate Face i topptrim!

2 - 5 BORN UNICORN
Kusk: Örjan Kihlström - tränare: Daniel Redén

Åttaåringen som är likt katter med nio liv. Efter framgångar hos Stefan Melander flyttade han till Frankrike där han gick ned sig rejält. Efter lång uppbyggnad hos Daniel Redén lossnade det ifjol med flera starka insatser. Galopperade bort sig i årsdebuten av pigghet och med det i kroppen visade han styrkan senast där han stod för en av karriärens bästa insatser.

3 - 6 SPICKLEBACK FACE
Kusk och tränare: Daniel Wäjersten

Raja Mirchi-sonen trivs verkligen hos Wäjersten och efter fjolårets framgångar har årets säsong inletts minst lika bra.
Näst senast utvändigt om Disco Volante kopplade han greppet sista sväng och vann övertygande och gick även jättebra som tvåa bakom Born Unicorn senast. 
Han är möjligen inte segerbud i årets Paralympiatravet men är samtidigt i toppform just nu!

Delia du Pommereux mal 476

Délia du Pommereux

4 - 1 EXTREME
Kusk: Björn Goop, tränare: Steen Juul

Sexåringen överraskade oss alla under fjolårshösten med segern i EM för femåringar och i år är siktet redan inställt mot Elitloppet. Näst senast vann han jättelätt med Goop i sulkyn och senast med skor på bakhovarna var han inte sitt bästa jag som trea.
Nu återgår han till barfota runt om från perfekt utgångsläge - han kommer garanterat prestera som vid årsdebuten!

5 - 3 DÉLIA DU POMMEREUX
Kusk: David Thomain - tränare: Sylvain Roger

Jättekul att stostjärnan reser till Sverige igen för att försvara titeln! I toppform är hon loppets klara stjärna och i absolut toppmotstånd har hon nu fått några genomkörare i kroppen. 
Senaste loppet på Enghien för fram henne rejält och på Mölndalsbanan selas hon ut i fin dagsform nu!

6 - 8 NIGHT BRODDE
Kusk och tränare: Conrad Luguaer

Enkel seger i Marspokalen i årsdebuten och från spår 8 näst senast gjorde sjuåringen vad han kunde. När Luguaer åter fick perfekt utgångsläge senast kunde Night Brodde enkelt ta sig till ledningen och lämnade konkurrenterna chanslösa. Med segergest över målgången visade Conrad Luguaer upp hingsten i toppform.
Med spår lite längre in här hade hästen helt klart kunnat vara en joker...!

Whos whoorjan

Who's Who.

7 - WHO'S WHO
Kusk: Örjan Kihlström - tränare: Pasi Aikio

Efter seger i enkel omgivning i årsdebuten har hingsten svarat för en okej andraplacering näst senast och senast på Romme sjabblade han tidigt bort sig. Marre-sonen är givetvis av hög klass men frågan är vart vi har honom för dagen?
Pasi Aikio tror så klart på sin häst och drömmer om Elitloppet. Då reser de givetvis till Åby nu för att visa upp Who's Who i toppform.

8 - 7 BEST OFDREAM TRIO
Kusk: Kim Eriksson - tränare: Erik Killingmo

Femåringen har varit lite av vårens häst men baserat på intrycket senast hamnar han långt ner på dagsform-skalan. Det var inget vidare att se hingsten i Kjell P Dahlströms Minne. Vi vet dock vad vi fått se av honom den här våren och man ska ändå ha stor respekt för loppets enda icke-miljonär!

9 - 9 MINDYOURVALUE W.F.
Kusk och tränare: Robert Bergh

Gör här sin tredje start på tre veckor. Robert Bergh körde mycket sparsamt med nioåringen i lördags och man kan närmast påstå att siktet ändå var hitåt, trots allt?
Har nu fått gå ut i två snabblopp och 2 140 meter är klart bättre för valacken!

10 - 10 PACIFIC FACE
Kusk och tränare: Giuseppe Lubrano

Igor November-sonen var bra som tvåa på Jägersro näst senast men har inte på längre tid visat något intryck som gör honom till en vinnare eller skrällbud ens i det här loppet.