Öppet för italienaren igen » 23 juni | Nyhet - Travstugan.se
  • Hem
  • Öppet för italienaren igen
Alessandro Gocciadoro
Nyheter

Öppet för italienaren igen

23 juni 2020

Efter incidenten på Örebrotravet tidigare i vår valde Svensk Travsport att förbjuda Alessandro Gocciadoro till filial i Sverige. När Gocciadoro nu fått sin överklaga igenom är det även fritt fram för honom att starta upp filial på svensk mark igen.

Det var tidigare i år som lärling hos Alessandro Gocciadoro valde att driva hårt på en av deras starthästar vid värmning inför V75-lopp. Incidenten upprörde många i trav-Sverige och där Svensk Travsport stängde av både lärlingen och Gocciadoro. Italienske stjärntränaren blev både avstängd och förbjöds att driva filial i Sverige.

Via advokat Jesper Arvenberg har italienske stjärntränaren sedan överklagat domen som han även senare vann förra veckan. Nu har Alessandro Gocciadoro även fått godkänt att bedriva tränarverksamhet i Sverige igen, detta skriver Travronden på tisdag morgonen.
Med tanke på att Alessandro Gocciadoro inte förrän nu kunnat bedriva tävling i Sverige är detta något som åskamat stor skada för hans rörelse, menar Arvenberg.

För Travronden berättar ombudet att de möjligen kan se över att kräva skadestånd från Svensk Travsport.
– En sak är säker och det är att Svensk Travsports beslut, både gällande körförbudet, anmälningsförbudet, och indraget godkännande av filialverksamhet, har åsamkat Alessandro Gocciadoros verksamhet stor skada. Sedan får vi se om det blir aktuellt med att yrka på skadeståndskrav gentemot Svensk Travsport.

Dela inlägg

Kommentera