OGP-vinnaren mot Åbergs? » 13 juni | Nyhet - Travstugan.se
  • Hem
  • OGP-vinnaren mot Åbergs?
Urlo Dei Venti
Nyheter

OGP-vinnaren mot Åbergs?

13 juni 2018

Jägersros storlopp, Hugo Åbergs Memorial, kan bli ett fält med hästar från flera länder. Nästa häst som sägs vara klar för loppet är Urlo dei Venti.

Hugo Åbergs Memorial körs som alltid sista tisdagen i juli månad på Jägersro i Malmö. I år är det den 31 juli.
På tisdagen meddelade banan i ett pressmeddelande att Urlo dei Venti siktas dit, efter att Jägersro varit i kontakt med kretsen. Tränar Urlo dei Venti gör Gennaro Casillo.
– De var väldigt intresserade av att komma till Jägersro och vårt största lopp. Väldigt glädjande, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist.

Urlo dei Venti startade så sent som i söndags i Norges motsvarighet till Elitloppet, Oslo Grand Prix, som hästen ledde runt om. Tidigare i våras vann hästen även Lotterian nere i Neapel.
Åbergs ser i år ut att bli ett topplopp med flera internationella inslag. Tidigare är även Elitloppsdeltagaren Up and Quick klar för Åbergs efter sin seger i Argentan.

Vinnarna i St Michel Ajo i Mikkeli, La Capelle nere i Frankrike och Årjängs Stora Sprinterlopp får även de en inbjudan till Hugo Åbergs.
– En oerhört spännande och intensiv tid med många kontakter och tankar, men det känns som om förutsättningarna för ett riktigt kanonlopp finns i år, säger Ahlkvist.

Hugo Åbergs Memorial har de två senaste åren vunnits av Daniel Redéns storstjärna Propulsion.

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera