• Hem
  • Nytt storlopp på Bergsåker!
Berg
Nyheter

Nytt storlopp på Bergsåker!

18 oktober 2021

På måndagseftermiddagen meddelade Bergsåker att de lanserar ett nytt storlopp. Bergsåker Winter Trot har sin premiärupplaga 19 februari i samband med Sundsvallsbanans V75-omgång.

Lördagen 19 februari arrangerar Bergsåker V75-tävlingar. På måndag eftermiddagen släppte banan nyheten att de i sambands med tävlingsbanan lanserar ett nytt storlopp.

Bergsåker Winter Trot är ett nytt storlopp för äldre varmblodseliten. Banans VD, Henrik Montin, meddelar i pressreleasen att ett stort event på vintern saknats och att de därför fick igång idén om ett vinterevent som ska locka storpublik.

Vidare meddelar även Daniel Nästlund, marknadsansvarige på Bergsåker, att loppet med tiden ska vara en motsvarighet till sommarens storlopp Sundsvall Open Trot:
- Vår ambition är att Bergsåker Winter Trot ska bli vinterns motsvarighet till Sundsvall Open Trot på sommaren. Tillsammans med våra samarbetspartners kommer vi att bygga ett event med flera olika vinteraktiviteter. Vi hoppas på en riktig folkfest, vilket skulle vara unikt i trav-Sverige vintertid.

Bergsåker Winter Trot ska köras över 2 640 meter autostart med 500 000 kronor i förstapris.