Nytt schysst lopp på Umåker » 15 feb. | Nyhet - Travstugan.se
  • Hem
  • Nytt schysst lopp på Umåker
Umaker
Nyheter

Nytt schysst lopp på Umåker

15 februari 2021

Vid sin V75-dag 15 maj lanserar Umåker ett nytt lopp vid namnet 'Schyssta kusken'.

Att hantera körhänderna utan bestraffningar under ett år kan vara svårt för en travkusk. De som dock lyckas bäst med detta är något som Umeå-banan Umåker i år vill lyfta fram.

I samband med sin V75-dag 15 maj lanserar banan 'Schyssta kusken'. Loppet är för de tolv kuskar som kört mest på Umeå-banan under fjolåret och som ej blivit bestraffade för drivning eller felaktigt bruk av körspöet. 

Sportchefen Håkan Persson hoppas att upplägget är något som andra banor tar efter.
- Det känns rätt signaler att premiera kuskar som kör och rider schysst med hästarna på Umåker. Vi kommer i år att göra detta på vår största tävlingsdag som är den 15 maj. Jag tror att fler banor kommer att följa efter, säger Håkan Persson i pressmeddelandet.

De tolv som ifjol lyckas med bedriften och som kan delta i 'Schyssta kusken' 15 maj är;
Krister Söderholm 107 lopp, Ulf Ohlsson 82, Micael Melander 74, Mika Forss 46, Malin Viklund 45, Jan Norberg 44, Stefan Johansson 42, Rikard N Skoglund 41, Veikko Haapakangas 36, Daniel Wäjersten 34, Nicklas Westerholm 33 och Ricky Eklund 32.

Loppet kommer köras med ett förstapris på 50 000 kronor och där även vinnande kusk mottar ett hederspris.
Förutsättningen är dock att denne inte drar på sig någon bestraffning i loppet - annars går hederspriset till den som blir tvåa.

Umåker siktar senare att fortsätta köra 'Schyssta kusken' i framtiden.

Dela inlägg

Kommentera