• Hem
  • Nytt samarbete med tvååringsloppen
Belker
Nyheter

Nytt samarbete med tvååringsloppen

19 februari 2020

Örebro och Jägersro har i år tillsammans med Svensk Travsport gjort nytt upplägg kring de stora tvååringsloppen. Förändringen gör det mer möjligt att kunna starta i alla loppen.

Tidigare år har det krockat mellan stora tvååringsloppen Svampen och Svensk Uppfödningslöpning samt Breeders Course. I år har det därför gjorts en ändring i tävlingskalendern.
- Det har varit olyckligt när stora insatslopp kolliderat. Det här ger de ägare och tränare som vill satsa på de stora 2-åringsloppen helt nya möjligheter och jag hoppas och tror att det här kommer att få en positiv effekt på vår 2-åringssport, säger Petter Johansson, sportchef för Svensk Travsport i pressmeddelandet.

30 september på Solvalla kommer finalen av Breeders Course att köras. 24 oktober är det sedan dags för storloppet Svampen på Örebro som senare följs av uttagningslopp på Jägersro till Svensk Uppfödningslöpning 4 november.
Finalen av detta ärofyllda tvååringsloppet är sedan 21 november även det på Jägersro.

Bättre spridning på penningstinna loppen

ST, Örebrotravet och Jägersro är medvetna om att ingen tvååring lär starta i samtliga storlopp, men att utspridningen av loppen gör det mer möjligt för fler att tävla om de stora prispengarna.

-Det känns bra att vi tillsammans lyckats göra en planering som möjliggör för tränarna att kunna matcha sina 2-åringar på bästa sätt. Nu finns det 2-åringslopp med fina prispengar hela hösten så tränarna kan välja vilket eller vilka lopp de vill starta i, säger Claes Broberg som arbetar som VD och sportchef på Örebrotravet.

Martin Engström

Följ Travstugan på Youtube