Elitloppet » fasta odds » Elitloppet 2020 » Solvalla » maj » Bet365
  • Hem
  • Nedräkningen fortsätter!
Missle Hill
Nyheter

Nedräkningen fortsätter!

20 maj 2020

Uppladdningen har äntligen startat på allvar - inför årets sportsliga höjdpunkt i Travsverige.

Elitloppet 2020 närmar sig med stormsteg. Detta vill vi givetvis fira genom att presentera samtliga deltagare lite närmare. Ett ekipage i taget, varje dag fram till den mycket spännande sista söndagen i maj. När en av världens största och mest prestigefyllda travtävlingar ska avgöras.

Vill ni läsa mer om denna helg, rekommenderar vi ett besök på Travstugans elitloppssida - där vi har samlat all information, från nyheter till speltips.

Här kommer den sjätte deltagaren:

6. Missle Hill
Tränare: Daniel Redén, skötare: Ellinor Wennebring
Missle Hill inledde året med seger i Prins Carl Philips Jubileumspokal på tiden 1.10,4a/1 640 meter. Femåringen startade i Fyraåringseliten under Elitloppshelgen ifjol där han vann på topptid. I år tar han klivet upp i världseliten och gör sin första start i Elitloppet. Hingsten startar med toppform, då vi senast såg honom i sprinterlopp på Rättvik där han vann med flera längder utan att förta sig.

Tae Kwon Deo

5. Tae Kwon Deo
Tränare: Adrian Kolgjini, skötare: Anna Svensson
Äntligen är stall Kolgjini tillbaka med ett bidrag i Elitloppet. Femårige Tae Kwon Deo har varit ett löfte sedan karriärens start och lyckades ifjol kämpa hem Sprintermästaren - där han för övrigt visade att han kan gå två heat samma dag. Tae Kwon Deo och Adrian Kolgjini fick sin Elitloppsbiljett efter att ekipaget ledde runt om i Gulddivisionen 2 april på tiden 1.09,8a/1 609 meter. Elitloppsförsöket blir hingstens 26:e start i karriären!

Chief Orlando

4. Chief Orlando
Tränare: Pia Huusari, skötare: Pia Huusari
Orlando Vici-sonen överraskade alla genom att rusa till ledningen i The Onions lopp på Solvalla och kunde trots tuff press hålla undan och ta en av karriärens starkaste segrar. På segertiden 1.09,8a/1 640 meter blev han ett givet inbjudande till Elitloppet. Efter att ha slutat tvåa i "lilla Elitloppet ifjol, Sweden Cup, är det nu dags att ta ytterligare ett kliv i världseliten genom sitt första deltagande i Elitloppet.

Attraversiamo

3. Attraversiamo
Tränare: Svante Båth, skötare: Linda Weman
Femåringen inledde året med seger i Berth Johanssons Memorial på Umåker vilket även ledde till inbjudan till Elitloppet. Ifjol vann Attraversiamo först i Prix Readly Express följt av Svenskt Travderby. Under sina 19 starter i karriären har hingsten vunnit 13 av dessa och blir sannerligen ett intressant inslag i årets Elitloppet!

Elian Web

Här kommer den andra deltagaren:

2.  Elian Web
Tränare Katja Melkko, skötare: Katja Melkko.
Åttaårige Elian Web vann årets första miljonlopp i Sverige, nämligen Paralympiatravets final. Tillsammans med Jorma Kontio "lurade" Elian Web hem segern från ledningen i mycket behagligt tempo. Noterbart med Elian Web är att han ännu är obesegrad från ledarpositionen i Sverige - och där tränare Katja Melkko har häst med i både Elitloppet och i Elitkampen.

Vivid Wise As

Här kommer den första deltagaren:

1. Vivid Wise As
Tränare: Björn Goop, skötare: Omar Ben Ahmam
Sexåringen blev första inbjudningen till Elitloppet 2020 efter att han segrade i Grand Criterium de Vitesse nere på Cagnes-sur-Mer 29 mars. På fantastiska 1.09,7a/1 609 meter var han omöjlig att besegra på den franska rivieran. Sedan dess har den italienskfödde hingsten bytt regi från Alessandro Gocciadoro till Björn Goop som även kommer köra hästen i Elitloppet.

Dela inlägg

Kommentera