Husse Boko
Redaktion

MÅNDAG MORGON: Yran går vidare i veckan

Det så spellockande Super Days fortsätter i veckan, V86 Super Days. ATG gör väl vad de kan för att spelformen V86 ska leva vidare men just Super Days-upplägget är jag väl tveksam till framöver.

Spelformen V86 har under en lång tid varit spelarnas våta dröm. Spelformen där två-tre betrodda kan vinna men där utdelningen ändå blir hög. Det är lite det V86 levt på. Dessvärre är dock V86 ute på en mörk stig för dagen. Det har varit fördärvande låg utdelning på spelformen och plötsligt är något sådant om Grand Slam 75 mer lockande ur spelarens perspektiv.

I veckan fortsätter det här V86 Super Days. Ja, inte är det något jag är stormförjust i. Bara det att Bjerke är inne och tar upp utrymme i fredags är sådant som gör det än kallare. Sedan förstår jag givetvis VARFÖR Norge får vara med i leken. Tyvärr har inte detta Super Days känts särskilt attraherande för spelarna.

  • Måndagen bjuder på V86 från Axevalla och Romme.

Just Axevalla besökte jag tidigare i somras vid uttagning till StoChampionatet och visst lockades man åter dit denna måndagen när restaurangen skulle erbjuda kalvschnitzel. Bara en sån publikdragande sak. I V86-3 får Andreas Lövdal åter förtroendet bakom Alpago W.F. som från bakspår över kort distans ska hinna fram till Kick The Dust Ås. Denne Kick The Dust Ås som efter åtta starter endast vunnit ett lopp i år.
På Axevalla syns även Untersteiner med återkommande Niky Flax som i V86-5 ställs mot hemmahoppet Vikens Fingerprint och kämpen Husse Boko.

Från Romme syns bland andra Namanga Bo i avslutande V86-8 som vi den här gången hoppas komma fram till banan i tid...

  • TISDAG:

V86 från Umåker och Örebro och på Umåkerbanan hälsar vi Marvelous tillbaka till banan igen. Åttaåringen har inte synts sedan Elitloppshelgen 2019(!) för regi Nurmos och tränas numera av Bengt-Erik Källsenius. I V86-2 startar nu valacken med Sandra Eriksson i sulkyn från spår 5 över kort distans.

Eriksson kör senare även i 'Nya Umåkermästaren' där hon med Gurra Palema kan ta fjärde raka segern, i ett lopp där även Coogan och Eder Bob startar. Från Örebro körs ett försök till Bronsdivisionen i V86-7 där Goop-tränade J.J.Stitch kan ta sin femte raka seger.

  • ONSDAG:

Multijackpot på V86 och spelmässigt är det väl med blandad förtjusning.  Det är visserligen orutinerade treåringar i en del av loppen - men fälten är långt ifrån fulla vilket gör att det både sportsligt och spelmässigt inte blir särskilt exalterande att följa.

Solvalla och Åby står som V86-värdar och på Åby körs två treåringslopp med 100 000 kronor i förstapris.

Noterbart är att det i Count's Pride-pokalen (V86-5) bjuds på tre Robert Bergh-tränade i niohästarsfältet. Vad som däremot ska bli mest intressant är att se Chopin Gar, tidigare stall Nurmos, som regidebuterar för Jerry Riordan.

Även på Solvalla är det treåringar i centrum och i V86-6 kan obesgrade Faeza Zet ta sin tredje seger. Det ska dock bli spännnade att se hur Dazzling Diva presterar som med Peter Eriksson reser till Solvalla med tre raka segrar.
Luguaers löfte, Leroy Boko, trivdes inte alls på regnet hemma i Malmö senast. I V86-8 startar han nu i Gay Noons lopp mot Albacete och Kash Keeper.

  • TORSDAG:

V86-yran är över och Boden styr över V64-tävlingarna med självaste Mäster Gustafs pokal! Bara en sån sak.

Ha en bra start på veckan,
Martin Engström