Måndag morgon: Vecka i charmoffensiv » 6 juni | Nyhet - Travstugan.se
Vaggeryd
Redaktion

Måndag morgon: Vecka i charmoffensiv

Och så var det måndag morgon igen. Och så blickar vi mot en ny intressant vecka i travets värld. På onsdag sättes charmoffensiven in när genomcharmiga Vaggeryd arrangerar V86-tävlingarna.

Ja, Åmål kan ju inte hjälpa det, men förra onsdagen på Värmlandsbanan var som väntat en urtrist sådan. Låt gå att Lucifer Lane verkligen strålade i avslutningen, men utformningen på Åmål-ovalen inbjuder sällan till någon sevärd tillställning.
Den här veckan beger sig V86-sommarturnén mot en betydligt charmigare sådan; Vaggeryd. Smålandsbanan ligger intill E4:an och inbjuder för ögat till rena rama helylle-tillvaron.  Sporten? Ja, den ser verkligen lovande ut.

I V86-1 selas Maestro Crowe ut som senast tampades mot sådana som Wild Love och Who's Who i Harpers - och som den här gången startar i samma lopp som Fighter Marke och Ufo Jet. Lite av det roliga med travsporten hur starter kan skilja på varandra så pass.

  • Det jag ser mest fram emot är tveklöst Bronsdivisionen. Okej att det är fartfyllt ute på motorvägen vid banan, men under tre minuter kan det mycket väl gå fortare på travbanan än på E4:an.
    Det är bara att spänna fast sig när Amornero Roc gasar runt mot Don Cash, Golden Guard och Tabasco C.D. Hela Bronsloppet innehåller hästar vars dagsform är på topp!
Maestro Crowe

Maestro Crowe startar på charmiga Vaggeryd!

Stall Redén njuter av Elitloppssegern men redan på måndagskvällen reser de till Färjestad med profiler som D.Day Zet och Vae Victis Club

Oskar J Andersson med bra snurr på stallet startar med Bon Bini (tre raka segrar) som strider mot Stella Nova Race och härdade Witty i V64-4.
I V64-5 körs även NWT-Trofén med 100 000 kronor i förstapris där Hipster Am (imponerande senast!) och Ottens Hero startar 20 meter framför Barolo Roc och Bandido Gar.

-----
Det är både ovant och alldeles förträffligt att se travtävlingarna med publik vid bankanten.

På tisdagen är det åter klassisk tävlingskväll på hemmabanan Jägersro med V64-spel. Vad man inte får missa på torsdag är V64 från Åby och framförallt V64-4, fyraåringsloppet.

Italienaren Balboa Lux gör sin tredje Sverige-start och har inlett med två raka segrar. Senast under Elitloppshelgen besegrade han Perpetuate. På torsdag startar han för första gången på Åby med Christoffer Eriksson i sulkyn mot Hilarious Am och hemmahästen Pomeroy.

Ha en bra start på veckan, travvänner - charmig som den väl är!
Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg