Admiral As
Redaktion

MÅNDAG MORGON: V75-profiler innan och på V86!

I helgen är det V75 från Norge som gäller. På onsdagen ser vi däremot V75-profiler innan och även under V86-spelet. Bland annat är det Admiral As som visar upp sig!

Ja, det där med V75 från Norge har aldrig varit min grej. Det kommer nog heller aldrig så att vara. Att vi slösar bort omgångar till grannlandet förstår jag väl så pass att de lirar på svenskt trav en djäkla massa. Ge och ta, ge och ta. 
Omgångarna från Norge är för mig lika intressanta som att stirra upp i molntäcket en kylig oktober-tisdag. Det händer inte mycket av glädje inombords när man vilar ögonen på det.

  • V86 denna onsdag är från Jägersro och Solvalla.  Förra onsdagen var det Månlykke A.M. som tävlade utanför V86-kupongen. Den här veckan är det Admiral As som låter spelarkollektivet "vinna". 
    Kentucky Fibbers med 100 000 kronor i förstapris lockade åtta hästar där Admiral As fick spår 2 bakom bilen. Loppet körs som lopp 5 med starttiden 19:51. Konkurrensen mot Admiral As är väl knappast "mördande" men visst ska Selected News från spår 1 bli intressant emot.
  • Andra V75-profilen under onsdagen visar upp sig på Jägersro. I V86-1 startar här Rackham med Christoffer Eriksson
    Över 1 640 meter lottades ekipaget till spår 7 vilket givetvis utmanar något och bland konkurrenterna ser vi Call Me Brodda, Gina Mearas och Sweetman.

Annat intressant under V86-kvällen ser vi i V86-5 på Jägersro. I en tid där det surras en del om Jerry Riordan så är ett rötägg sedan tidigare Bo Westergaard. I V86-5 selas Westergaard-tränade Thai Brooklyn ut som stoltserar med fyra raka segrar, bland annat norskt trav-Oaks. I fältet syns just Riordan-tränade med Chatty Kronos och även Per Nordströms Good Vibes.
-----
På måndagen är det V64 från Färjestadstravet och i V64-2 startar McGarret i monté för andra gången i karriären. I V64-5 gör Global Weather efterlängtad årsdebut för Magnus Jakobsson mot Testa di Cavolo!
Inför V64:an ser vi Il Capitano Mearas tävlingsdebutera i lopp 1. Björn Goop-treåringen ägs av en viss Peter Forsberg och är första avkomman undan Bring Me Luck U:S.. Pappan är Bold Eagle.

Saxbanan under måndag är Halmstad och se till att ha ögonen på lopp 8 med starttid kl 21:05. Över kort distans startar VästerboOnTheNews mot Dragster, Gareth Boko och Dear Friend. 
Det ska även bli ett kärt återseende med Martin de Bos i kvalloppet innan tävlingarna.

    Don Fanucci Zet

    Don Fanucci Zet startar på tisdagen!

    • Elitloppsvinnaren Don Fanucci Zet besöker Rommetravet på tisdagen.
      I Rommechansen med 100 000 kronor i förstapris startar han i ett femhästarsfält mot konkurrenterna Click Bait, D.Day Zet, Iceland Radio och Summit In Sight. Loppet körs innan V64-spelet som lopp 3.

    Joakim Elfving är så klart aktuell på hemmabanan Romme och selar ut Hacker Am till V64-3. En fyraåring jag har stenkoll på och som jag är övertygad om kan bli något extra för framtiden!
    Kallblodsprofilen Nårje startar i V64-5 mot S.K.'s Ariel och Tekno Viking.
    Avslutande V64-6 ser även sevärt ut med Young da Vici mot Malkin och Valley Brodde över medeldistansen.
    -----
    Väldigt fin torsdag väntar från Åby denna vecka, även det med V75-profiler i sitt V64-spel:

    • V75-vinnaren Ture L.A. startar i V64-2 från spår 1 över kort distans och möter annan V75-vinnare i form av Processo och även italienaren Barbados Mail som gör sin andra Sverige-start. 
    • Kristian Malmin reser över till Mölndal med Oracle Tile som i V64-3 från bakspåret möter Darah Bibo och Tony Afrika bland annat.

    Enda gången Stefan Persson suttit upp bakom Eight Hour var 22 december ifjol på Jägersro. Då vann ekipaget överlägset. På torsdag får Persson sitta upp bakom stoet igen och därtill sätts det på en jänkarvagn! 
    I V64-5 möter hon Kattis J.Boko och Unacerveza Broline.

    Det blir något av denna veckan också,
    Martin Engström

    Följ Travstugan på Youtube