Mi Ma Ohrtus
Redaktion

MÅNDAG MORGON: Svagt intresse för revanschen

Det är ny vecka och nya möjligheter, som man så varje måndag uttrycker sig. Den här veckan är det bland annat Mi Ma Ohrtus till start i Kriterierevanschen på Solvalla. Med 200 000 kronor i förstapris lockades endast sju hästar. Det är svagt värre...

Det går givetvis att tycka till om prispengarna i svensk travsport. När man läser Stefan Melanders spalt i Expressen är det häpnadsväckande att jämföra vad tränarna har för siffror i inkörda pengar jämfört med hur det är i Sverige. Vi är mil ifrån.

  • Visst förstår man att det på sina håll ibland klagas kring prispengarna, men utan att vi verkligen ser svart på vitt så har jag ändå svårt att se varför prispengarna ska höjas?
    Majoriteten av hästägarna går år efter år minus på kontot, vilket givetvis är alarmerande dåligt, men när det väl kommer till kritan är intresset från tränarna ändå märkligt lågt.

Vi har inte minst Gulddivisionerna under vintern med 150- eller 200 000 kronor i förstapris som närmast kämpar med att få ihop fulla fält ibland. Och på onsdag är det trist att se hur lågt intresset var för Kriterierevanschen.
200 000 kronor ligger förstapriset på och det slutade med att endast sju hästar kommer till start - varav två av dessa är från samma stall (Jörgen Westholm). Låt gå att säsongen är lång och förutsättningarna kan vara svåra för treåringarna med risk för regntung bana, men nog skulle väl loppet kunnat locka till sig fler än sju!?

Trots låga intresset fick loppet ändå synas inom V86-spelet. Det tackar vi väl för när vi får se High On Pepper strida mot Beat Generation och Mi Ma Ohrtus. Jag tror nog V86-omgången behöver loppet trots allt för att locka till spelarna. 
V86 körs nämligen denna veckan med Norge-banan Bjerke. Därtill är det jackpot!
-----
Mantorp styr V64-tävlingarna på måndagen - men redan till lopp 3 ska man ha ögonen öppna!

Lopp 3 är treåringslopp med Crak di Girifalco som näst senast sprang en hög 11-tid och som mycket väl kan vara en superstjärna för framtiden. I femhästarsfältet möter hingsten Grant Hall som även han imponerat under året.
V64-5 är Stayerlunken och med Hans Crebas stallform ska Miss Moneypenny bli högintressant. Bakom denne unnar man verkligen McGarret en seger...
-----
Tränare Annelie Lagergren har mycket lovande Per Viking i stallet som inledde karriären med åtta raka segrar innan han senast fick se sig slagen men likväl slutade tvåa. Nu startar sexåringen i V64-1 på tisdag med Zeb Jonasson i sulkyn.

Oskar Kylin Blom har intressant talang i form av L.L.Labero som så sent som förra onsdagen segrade på V86. Femåringen startar nu i V64-2 på tisdag från samma läge som i onsdags med spår 9 och över samma distans som är 1 640 meter. Ska bli intressant se hur han följer upp med täta starter.
V64-5 på tisdag är rena rama veteranloppet där majoriteten är och snuddar vid 100 starter i karriären. Vi välkomnar tillbaka Doctor Doxey Zenz i loppet, som varit ifrån sedan i somras.

Swagger

På torsdag startar härlige Swagger igen!
Sandra Erikssons ruggige juvel har verkligen gjort sitt livs säsong och på torsdag startar han över medeldistansen mot Selmer I.H..

En som mötte Swagger senast och fick se sig slagen var Dante Godiva som istället startar i V64-6 mot kapable Marvelous och Mellby Fog.

Avslutningsvis;
Förutom McGarret som "förtjänar" seger så har vi även Incredible Wine från Thomas Dalborg. Femåringen startar i lopp 7 på Åby som agerar saxbana till torsdag. Incredible Wine har haft en jättefin säsong och förtjänar mer ettor i raden men motståndet på torsdag håller god klass.
Han kommer ställas mot Chablis D.K., Don Cash och framförallt Unacerveza Broline.

Martin Engström