Don Fanucci Zet
Redaktion

MÅNDAG MORGON:...sista pusten innan hetsen

Plötsligt är det dags för Lucia när vi alla vaknar upp till den här arliga måndagen. Det är även de sista dagarna innan hetsen sätter igång nästa vecka. I veckan återser vi bland andra Don Fanucci Zet.

Ja, vi har nog alla lite mixade känslor kring det där V75 Winter Burst. Per automatik närmast föraktar jag upplägget då det urvattnar det man vill att V75 ska vara; en ärofylld dröm att starta i. Nu kan närmast vem som helst testa på det, och visst... Kul att flera får uppleva det hela, men själva betydelsen försvinner för hela V75. Tyvärr är det ju lite så med V75 och även så Solvalla. Det är liksom ingenting extra längre.

Nåväl. Nu går vi in i sista veckan innan hetsen sätter igång. Nästa vecka inleds årets Winter Burst men innan det ska vi få återse Don Fanucci Zet igen. 
Femåringsstjärnan laddas mot Prix d'Amérique i vinter och får en sista genomkörare hemma i Sverige innan avfärd mot Frankrike. Hingsten startar i V86-2 på onsdag med 100 000 kronor i förstapris.

Själva kvällen på Solvalla denna onsdag är så kallade Nordin-kvällen. Trots 100 000 kronor i förstapris lockade de tre loppen inte ens närheten av fulla fält. Det är givetvis helt bedrövligt. 
Jag satt på Solvalla förra onsdagen och majoriteten av loppen var inte fulla. Hela kvällen inleddes med lopp där vi såg fem startande i fältet och hade det inte varit för jul-ölen på 6% hade jag nog somnat innan klockan slagit 19:00.

På V86-saxbanan Bergsåker körs E3-revanschen för ston i V86-3 med 180 000 kronor i förstapris. Imhatra Am lottades till toppläge men kommer få rejäl utmaning av Cintra och även Filippa B.J..
V86-6 är Vinterfavoriten med 200 000 kronor i förstapris där obesegrade Bedazzled Sox möter Beat It och Urban Africa.
-----
Måndag kvällen är främst på Färjestadstravet och i V64-1 startar Indy Lane som i år vunnit 5 av 12 starter. Åter ser han ut att ha en rätt god segerchans mot ett fält som sett väldigt segerrädda ut en längre tid...
Intressant från tisdagen är V64-1 på Axevallatravet där Hipster K. gör andra Sverige-starten. Från spår 4 startar fyraåringen med Stefan Persson i sulkyn

Oscar Berglund

Oscar Berglund står inför en intressant torsdag på Östersund

  • För omväxlingens skull är det lunchtrav himma på Jägers den här veckan. Malmöbanan har lunchtävlingar på onsdagen och det är för ovanlighetens skull väldigt fin klass!

I lopp 3 återser vi Emilion på svensk mark igen, sexåringen som blev en rejäl snackis på V75 förra vintern. Michael Nimczyk sitter upp den här gången och bland konkurrenterna ser vi Kattis J.Boko och Global Workaholic.
Stall Kolgjini tävlingsdebuterar Swish the Cash i lopp 5. Ready Cash-hingsten gick för 1 525 000 kronor på Elitauktionen 2019 och gör nu karriärens första start!
-----
Även på torsdagen är det intressant lunch från Halmstadstravet.
Lars Brindeborg-tränade Amore Passo V.W. har vunnit samtliga tre starter han gjort i år och startar i lopp 1 med Stefan Persson i sulkyn. 

Torsdagskvällen spenderas på Östersundstravet där stall Oscar Berglund selar ut ett par intressanta hästar;

  • I V64-1 ser No Limit Express. Fyraåringen stoltserar med fyra raka segrar och ser åter ut att kunna bli svårslagen över medeldistansen.
  • För Berglund regidebuterar även Önas Queen. Treåringen inledde karriären hos Per Nordström och gör nu första starten i norr i V64-2.
  • I V64-5 ser vi Open Sky som felfritt nog har uppvisning men som bland annat möter Bill Gates och Matadoren Eme.

Ha en fin start på veckan,
Martin Engström