Selected News
Redaktion

Måndag morgon: Onsdagsgodis på Solvalla

Vi är redan i mitten av juni månad och med det är Solvalla tillbaka med tävlingar efter Elitloppshelgen. På onsdagen bjuder nationalbanan på flera toppar och det är rena rama godisutbudet för travälskare med bland andra Selected News!

Under gårdagens kördes det V75-tävlingar från norska Bjerke. Tyvärr så har jag aldrig varit jätteförtjust med omgångar i vårt västra grannland, både vad gäller V75 och stundtals V86. Sporten därifrån är tyvärr inget som får igång intresse hos mig och tanken var således att ha en travfri söndag igår.
Ja, man kan ha det också!

Dock inträffade incident i V75-2 som tvingade mig att gå in på ATG och se åtminstone det loppet. Det var ju något sällsynt obehagligt vi fick bjudas från Ole Johan Östre. Visst tappade han fattningen totalt under ett ögonblick, det kan man lugnt konstatera. Visst är kuskarna tävlingsmänniskor med adrenalinet pumpades då och då och för Östre slocknade det totalt. 

Hur irriterad man än blir i loppet ska det aldrig tillåtas att tappa fattningen på det här sättet.
Att Ole Johan Östre fick fortsätta köra under gårdagen var ytterst märkligt. Riskerar man säkerheten på ett sådant sätt ska man med omedelbar verkan sättas i utvisningsbåset.

-----
Robert Dunder bjöd på uppvisning med Kissinger Boko på V75 i lördags och under måndag kvällen kan han göra det igen. I V64-5 startar han med Albert Zonett som är en högintressant femåring med ruggig styrka.
Jag ser honom som stenklar i det här loppet.

I V64-1 välkomnar vi tillbaka Bravo Navarone. Tioåringen har inte tävlat sedan maj 2019 och gör efterlängtad återkomst till tävlingsbanan. Nu gör han inte upp om segern här. 
Det gör framförallt Heading Reference som för övrigt springer barfota runt om vilket han gjort väldigt få gånger under karriärens 59 starter.

Arch

Arch Lane.

Solvalla hade även i år litet break efter Elitloppshelgen och var tillbaka i fredags med lunchtävlingar. På onsdag arrangerar nationalbanan V86-tävlingar på egen hand vilket både ska bli trevligt och lite "på tiden"-känsla.
Solvalla med ensam tävlingskväll är något extra och på onsdag är det hög klass på sporten med Prix Readly Express som avslutande godisbiten.

----
På torsdagen vänder V64 mot Bergsåker. Bland kvällens mest intressanta profiler ser vi Arch Lane i V64-3, ett måste att kolla in!

Sjuåringen har verkligen kommit tillbaka starkt den här säsongen och är anmäld barfota runt om för första gången den här säsongen. Tränare Jennifer Persson har gjort ett imponerande arbete med valacken!

Martin Engström

Följ Travstugan på Youtube