Mandagm
Redaktion

MÅNDAG MORGON: Mygga av - helst igår

Det hade absolut varit givande med travtränare som krönikörer i kvällstidningarna om det gjort travet gott. Bekymret är dock att det nu bara skadar och skadar för varje vecka. Mygga av det där nu. Helst igår.

Det är dags att "mygga av" travtränare att skriva krönikor. Det är så erbarmligt att "utstå" det vecka efter vecka. Och framförallt förlorat sin mening. Det börjar bli parodiskt av det där nu.

Spontant är det ju en god tanke och hade säkert kunnat vara givande, om man exempelvis fått inblick i verksamheten eller fått läsa några givande rader som stärker travsporten och inte minst lockar nya intressenter. 
I den formen det utförs idag tillför det inte mer än ont för travsporten.
En ständig bedrövelse och vecka efter vecka ett utrymme att skriva av sig om hur fel allt är och minsann är en sport i ett hemskt skick.

Hade jag som utifrån läst travtränarnas krönikor i kvällstidningarna hade jag trott att det är rena rama pinan till sport som jag aldrig ens lägger fem sekunder att intressera mig för. 
Finns det verkligen någon kotte där ute i landet som läser krönikorna med stort intresse? Jag har svårt att se det. 

Mygga av det här nu. Om det nu är ett uttryck man kan använda. Helst igår.

Coin Perdu Mal

Coin Perdu.

Bodentravet hade på lördagen sin stora dag för året. Jag blev enormt glad när jag under förra veckan läste om deras hängivenhet.

De ville verkligen göra tävlingskvällen till en publikfest.
Fri entré är ett oerhört generöst grepp att locka tillbaka publiken efter pandemin och kommunikation till och från banan var oerhört enkelt, från vart man än kom ifrån där uppe i norr.

Banan gjorde ALLT och visade verkligen att publiken både är saknad och viktig. Dessvärre har känslan varit vid vissa travbesök man gjort i sina dagar att man som publik mest bara är "i vägen".
Upplägg vid mat- och dryckesköer under all kritik med överpris.

Bra jobbat, Boden - se och lär övriga!
-----
Travet har alltid och kommer alltid ha lite halvsvårt att nå ut i den breda sportmassan. Sällan får sportsliga höjdpunkter plats i sportsändningar på både SVT och TV4, men det finns alltid undantaget.
Det är när något gått rent åt helsike i vår sport.

Förra veckan dömdes Johan Untersteiner för djurplågeri och för en utomstående räcker det att läsa rubriken för att fördöma travsporten för all framtid. Just specifika händelsen fick plats när TV4 hade sina morgonsändningar vid Nyhetsmorgon på torsdag morgonen förra veckan. 
Johan Untersteiner själv fick komma till tals i klippet och även fast sådant här inte ska sopas under mattan så är det slående.

Att travsporten aldrig ska få sina positiva vinklar ut i stugorna lika frekvent som när det sker något mörkt är närmast dystert för en inbiten travsjäl.
-----
Coin Perdu lägger tävlingsskorna på hyllan.

Jag minns att jag hade liknande tankar som när Raja Mirchi lade av. Att han inte fick den där välförtjänta höjdpunkten i sin karriär som äldre. "Bara" två miljonsegrar men detta som unghäst.

En skadefri Coin Perdu hade tillhört bland Europas topphästar och tveklöst en möjlig Prix d'Amérique-deltagare flera gånger om.
Nu ville ödet något annat och dessvärre fick han inte riktigt rätt på kroppen sin.

För Coin Perdu blir det nu en avelskarriär som jag både hoppas och tror blir framgångsrik. Likt Raja Mirchi.

Förresten fyllde jag år igår söndag. Utan att lyfta fram mig själv så gratulerar jag istället Super Otto i efterskott. Som delar födelsedag med mig,
Martin Engström