Mandagm
Redaktion

MÅNDAG MORGON: Matiné-travet är inget kul

Det ska vara kul att gå på trav. Att inte välja tv-soffan. Jag kan däremot förstå de som känner mer för soffan än bankanten. Det är rena rama matiné-föreställningen idag som måste ses över.

Inte minst var det tydligt under derbyhelgen på Jägersro. Visst, det ska vara två tävlingsdagar på Jägers "för det alltid varit så". Ser man dock till startlistorna så vore EN tävlingsdag bättre än TVÅ.
Maken till tunna fält är inget vidare och totalt ovärdigt en derbyhelg. 

Detsamma gäller Solvalla vars onsdagskvällar är rena rama sorgen där fyra-fem-sexhästarsfält startar innan det är dags för V86 med runt tio-elva startande i vardera lopp (oftast).
Det surras om hästbrist i landet men det syns inte i startlistorna om man ser till antalet lopp. Det ska givetvis ses över - helst igår.

Jag gillar alltid att gå på trav och vara på plats, men jag har inga bekymmer med att svära i kyrkan över att det allt som oftast är bekvämare och mindre tråkigt att se på tävlingsdagarna hemifrån.
Ja, för det är just vad det faktiskt kan bli till slut. Tråkigt. 

  • Man ska väl helst inte jämföra med andra sportevenemang, men jag som årskortsinnehavare hos Malmö FF "behöver bara" offra 2-3 timmar för detta vid varje match. Effektivt och lagom med tid under antingen en eftermiddag eller kväll.
    Ska man däremot gå på travsport så är det ungefär fem-sex timmar som måste avläggas och det är knappast någon effektivitet. Åtminstone inte om man är nybörjare som besökare.

Jag tycker det är dags att börja fundera kring antalet travlopp som körs under en tävlingsdag. Åtminstone vid de större dagarna. 
Det här med att det körs 11-12 lopp under en V75-dag eller liknande är inget som får en förstagångare att komma tillbaka en andra gång. Det är rena rama matinén som aldrig tar slut.

Svär jag i kyrkan? Ja, något så djävulskt. Men jag tror säkert en och annan håller med mig.

Martin Engström