Swagger
Redaktion

MÅNDAG MORGON: Ljuv vecka på ingång

Det är inte ofta man ser fram emot en vecka mitten av november. Ibland händer det plötsligt. Jag har en ljuv vecka på ingång! Och veckan inleds med Swagger på Boden!

Jag närmast älskar V75-dagar på Jägersro. Kommande helg är det dags igen med Svensk Uppfödningslöpning och klassiska Meadow Prophets Minne. Jag hoppas sannerligen att så många som möjligt i Skåne-regionen tar sig till Jägers.
Konkurrens? Ja, det kommer det att finnas. Samtidigt som V75 körs så spelar Malmö FF hemmamatch i Allsvenskan. Mitt i en guldstrid.

Med det sagt så är det ändå en ljuv vecka på ingång för egen del. Med V75:an på lördagen inles hela helgen först med V64 Xpress - på Jägers! Som om det inte vore nog här nere i Skåne så är det sedan Grand Slam 75 från Charlottenlund.
----

  • Onsdagens V86 körs från Bergsåker/Solvalla.

Mest intressant är det givetvis i V86-8 där Triton Sunds lopp avgörs. Det är 100 000 kronor i förstapris och bäst lägen lottades till hemmahästarna Milligan's School och Missle Hill. För den här årstiden går det inte att begära någon skyhög klass på loppet, således är det klart godkänt. 
Tyvärr lottades veteranen On Track Piraten till spår 12 i loppet. Den här gången körs han av Martina Jonsson.

På Bergsåker är V86-5 småtrevligt. Kallbloden tävlar i Paul Oscarssons Minneslopp där hemmahästen Grisle Odin G.L. ska strida mot Bellfaks igen. 
I V86-7 återkommer Victory Topline till tävlingbanan efter varit ifrån sedan 3 april. Över 2 640 meter möter han självaste Haapakangas-duon Gogobet Sisu och Tattoo Avenger.

Missle Hill

Missle Hill.

Bodentravet har hand om måndagens V64-omgång och den med intresse är så klart Swagger!
Senast vi såg honom segrade han i V75-final på Solvalla i bländande stil. Nu återkommer han efter lite mer än en månads uppehåll, siktas mot finaler på Solvalla om två veckor men ska bli en fröjd att återse i V64-3!
Roger Nilsson visar upp Harlem Dupuitsvert i V64-4 som segrade i Sverige-debuten senast barnsligt enkelt. 
-----
V64-banan Kalmar får ursäkta på tisdag... Det är från saxbanan Axevalla främsta intresset hämtas!

Robert Bergh-stjärnan Power är tillbaka och startar i lopp 5. Gissningsvis siktas femåringen mot ännu en vinter nere i Frankrike och nu är det dags att börja tävla igång igen. I comeback-loppet årsdebuterar Mack Dragan som för första gången får köras av Mikael J Andersson.

På Kalmar är Indy Rock högintressant. Treåringen gick starkt i Breeders' Crown-finalen senast och får nu äntligen ett perfekt utgångsläge. Senast Indy Rock hade bra utgångsläge var när han radade upp fyra raka segrar i somras.
I tisdagens V64-3 startar han mot L.L.Pod Primo och Vermithrax.

Stefan P Pettersson visar upp Hipster Am i V64-5 som stoltserar med tre raka segrar. Över 2 140 meter kommer fyraåringens strida mot Piccadilly och Niford des Baux.
-----
Montésporten får två miljonär-debutanter i disciplinen när Örebro har monté i lopp 4 på torsdag kvällen.

Både Franklin Face och Urgent Call gör sina första starter i monté där förstnämnde rids av Emilia Leo och där Urgent Call får upp Jonathan Carre på ryggen.

Åby arrangerar V64-tävlingarna.
I V64-1 Sverige-debuterar Zen Bi för Giuseppe Lubrano med Jörgen Sjunnesson i sulkyn. Hingsten har vunnit fyra av fem starter i år och startar över 1 640 meter mot Echelon och Reddington.

Nu tar vi oss igenom dessa dagarna och längtar mot helgen,
Martin Engström