Aberggiffl
Redaktion

MÅNDAG MORGON: Förälskelsen och bakfyllans vecka

Måndag morgon är här och ni kan ana att jag är av det överexcalterande slaget. Den här veckan är det dags för årets Hugo Åbergs-kväll. Ja, den är magisk. Och det är kvällen där jag verkligen förälskade mig i det här - lika mycket som jag upplevde bakfyllan dagen därpå.

Som född, uppväxt och boende i Malmö är Jägers mitt travhem. Det kommer så alltid vara. Därför är det av natur att Åbergskvällen blir något speciellt för en. Under uppväxten präntades det in i huvudet hur magisk kvällen är. När jag väl blev vuxen nog att uppleva den själv förstod jag precis vad alla pratat om.

Det är något visst med Åbergs som gör en närmast förälskad. Förutom det självklara solnedgångstjatet är det all gemenskap av både det nyktra och onyktra slaget som gör kvällen till en enda gemenskap.

De senaste åren har jag upplevt Åbergs från stallbacken, ut mot publikplatsen och sedan vidare in på stallbacken efter tävlingarna. Efterfesten. Livebandet (!) inne i ett av stallen. Jag minns en sommar där jag på egen hand vandrade runt på den mörka stallbacken. Kvar stod ett par av Åbergshästarna i sina boxar och vilade.
Papagayo E. och On Track Piraten var två jag på egen hand stod och umgicks med en tid med ljudet av livebanden runt hörnet. Det var ren och skär förälskelse.

Lika bra har man ju inte mått dagen efter Åbergs. Det är sådant som hör till - och kommer så göra det här året med....
Årets upplaga? Ja, det surar till från flera håll om att fältet inte är "bra nog". Som en Gulddivision. Nej, det innehåller ingen jättestjärna, men ska sanningen fram så är utbudet av elithästar tunt för dagen...
-----
Har vi en slags "supervecka" framför oss?

Med V64 Solvalla, V75 Jägersro, V86 Boden följt av Åby med V64-kväll ger veckan all potential till lopp av fin sportslig klass dagarna genom!

Veckan inleds med V64-tävlingar från Solvalla. Efter att nationalbanan härjat runt med lunchlopp på tisdagar får de den här veckan en V64-kväll. Det är alltid något det!

  • Axl Rose regidebuterar för Robert Bergh i V64-1 mot Admiral As och Golden Adventure.
  • I V64-3 hoppas jag innerligt att Aquarius Face skärper till sig. Trots spår 8 håller jag det inte omöjligt att han felfritt kan krossa allt. Så bra är han, men dessvärre är hans främsta motståndare han själv. Loppet håller i övrigt toppklass med Graham Hill, Lee Harvey Bros och Mustang Racer.
Swagger

Swagger startar på V86!

På onsdagen dagen efter Åbergs är det V86 som vanligt. Den här onsdagen är det från Boden där de hyllar Scandal Play med hans minneslopp där hemmastjärnan Makethemark ska ställas mot Mindyourvalue W.F. och Selmer I.H. över medeldistansen.

Makethemark får dock ursäkta; hemmastallens främste stjärna för dagen är en annan - nämligen Swagger!
Tillsammans med Sandra Eriksson har han varit fantastisk i år och när tävlingskvällen på Boden avslutas i V86-8 startar femåringen mot Il Duce Boko som regidebuterar för Daniel Wäjersten!

-----
Torsdagen tillhör Åby med 'The Red Mile' över 1 609 meter.

Jag var på plats och kollade in Tycoon Conway Hall i hans senaste start där han i 'Åbergs Nästa' visade sitt rätta jag och vann. I samma lopp slutade Star Advisor Joli trea som inte bryr sig det minsta om hur gammal i gamet han är. Fantastisk tävlare!
I 'The Red Mile' startar även profiler som Bill's Man, Vikens High Yield och Zarenne Fas.

Ha en fin start på veckan, travvänner
Martin Engström

Följ Travstugan på Youtube