Maestro Crowe
Redaktion

MÅNDAG MORGON: Fin start på året!

Det nya året är här och åter går vi in i rutinerna när jul- och nyårsdagarna är oss förbi. Bland annat är det finfin V86-omgång som har årspremiär med bland andra Maestro Crowe till start!

Jag överraskades på ett väldigt positivt sätt förra onsdagen när anmälningslistorna stängdes till onsdagens V86-tävlingar på Jägersro och Solvalla.
Framförallt Malmö-banan hade förvånansvärt många hästar i sina listor - något som sannerligen inte inträffar varje vecka.

V86 håller fin klass denna onsdagen och i V86-1 inleder vi med finfin klass med Maestro Crowe och Staro Leonardo som ska hämta in 20 meter på M.T.Oscar och Exclusive Matter på startvolten. Det kommer bli bra fart på V86-1, vill jag garantera.
Även i V86-5 på Jägers är det V75-profiler till start där Eight Hour strider mot Beware Kronos och Hilarious Am.

På Solvalla lockade Zoogins lopp åtta startande vilket ledde till att loppet körs som lopp 5 utanför V86-kupongen.
-----
V64, som varit ifrån oss i två veckor, är åter på måndagen och omgången körs från Eskilstuna. Hemmatränaren Jörgen S Eriksson selar ut två intressanta till omgången:

  • I V64-1 regidebuterar Oche Trot Eriksson. Senast vi såg stoet var när hon startade i stoderbyuttagningarna på Jägersro. Högintressant nu från springspår över kort distans i debuten.
  • I V64-6 har Jörgen S Eriksson med Precious Thing som nu startar över medeldistansen med tre raka segrar!

-----
Något man ska lära sig är att det aldrig är försent och åldern bara är en siffra för en travhäst!
I lopp 5 på Färjestad under tisdagslunchen debuterar två femåringar och en sjuåring och därtill gör en tioåring sin andra start i karriären.

Robert Bergh är på plats på sin gamla hemmabana Bergsåker under tisdagskvällen som arrangerar V64.
I V64-5 startar han med Global Lover som lite snöpligt förlorat i två raka starter och startar nu åter över medeldistans i V64-5 mot Claude P.Hill.

Bergharen har även Mellby Ironman i V64-1 som gör sin blott 26:e start i karriären mot trettonåringen Viktor Barsk som gör sin 160:e start. Det skiljer lite dessa två emellan, om man säger så!

Robert Bergh

Robert Bergh är på plats på Bergsåker under tisdagen!

Torsdagen bjuder oss på Trettondagen och plötsligt är det röd dag så det står härliga till. På kvällskvisten är det V64-dags från Åby!

I montéloppet, V64-4 gör V75-bekante Vikings Preacher första starten sedan 13 mars. På ryggen sitter rutinerade Jonathan Carre och bland motståndarna syns Alpha Peak och Quite Special.
Avslutande V64-6 kan vi nog redan nu konstatera vem vinnaren är; Echelon. Sjuåringen trivs på Åby bättre än en sömnig björn i ett ide. Över korta distansen startar valacken från spår 2 mot Roofparty och tyske gästen Orkan von Haithabu.

Välkomna arla måndag och in i vardagen igen, svensken!
Martin Engström