Hosundberg
Redaktion

MÅNDAG MORGON: Ett stort tack, H-O!

Vi går in i sista dagarna av november månad och för de flesta är det inget speciellt med det. För Hans-Owe Sundberg innebär det dock slutet på en lång karriär. Ett stort tack, Hans-Owe!

Jag har min största respekt för Hans-Owe Sundberg.
Han har alltid varit en framgångsrik travtränare med starka hästar i stallet men framförallt visat upp en stor ödmjukhet inför allt och alla. Han är den typen av aktiv jag verkligen uppskattar. 

Slutet av förra veckan ringde jag upp honom för att ta ett snack om Solvalla Grand Prix som kördes i fredags på Solvalla. Under samtalet kom det fram att han slutar tidigare än planerat. Rättare sagt imorgon tisdag. Där och då är sista dagen som aktiv travtränare för Sundberg.
Jag hörde på honom att beslutet verkligen landat och att det gärna fick komma tidigare än vad det först var tänkt. 

Vi talade minnen ihop och kring hans egentränade seger i Solvalla Grand Prix år 2006 beskrev han loppet i fråga som om det hade körts igår. Han mindes verkligen allt inför, under och efter loppet kring hans Smashing Klipp. 
Det blev ett härligt samtal och jag är glad att jag hörde av mig till honom. Han kommer bli saknad på travbanorna.

-----
Måndagen drar igång med V64-tävlingar från Färjestad.
I V64-1 startar Hell Patrol som man ändå får påstå är en av de största besvikelserna hos Björn Goop den här säsongen. Elva starter har som bäst resulterat i en tredjeplats. Låt gå att det blivit en del tuffa konkurrenter under större delen av säsongen, men Hell Patrol har överlag inte riktigt dugt i loppen.
På måndag sitter Goop själv i sulkyn igen, efter att ha lånat ut Hell Patrol i fyra senaste starterna. I V64-1 startar de över medeldistansen mot Criterion och Uncle Töll.

Björn Goop selar även ut Il Capitano Mearas i V64-2. Treåringen fick knappast någon enkel resa i tävlingsdebuten senast men kunde ändå vinna mycket säkert. 
-----
Björn Goop är även aktuell vid tisdagens V64-kväll på Eskilstuna.
I lopp 1 utanför V64 tävlingdebuterar fyraåringen Eagle Trot för stall Goop. Treåringen gick för 750 000 kronor vid Elitauktionen 2019.

Storloppet för tisdagen är tveklöst Restaurang-Pokalen i V64-4. Med 30 000 kronor i förstapris återser vi Heavy Sound som ställs mot Reckless och Snowstorm Hanover. Per Lennartsson selar även ut Hazard Boko som inte synts till sedan 26 juni.

På saxbanan Jägersro startar V75-tvåan Black Mission i lopp 5 mot Kattis J.Boko och Piccadilly
Mest vackert vid Jägers-kvällen är att Liza With A Z. gör karriärens 145 start. Blir stoet bland de sju främsta i loppet kliver tioåringen över en miljon kronor. Det hade man givetvis unnat det härdade stoet!

Chapuy

Chapuy besöker Åby till V86-tävlingarna.

Inför V86 på onsdag tävlingsdebuterar Liberty Boko i Åbys lopp 1. Treåringen är andra avkomman undan Miss Beniss som börjar tävla. I loppet debuterar även Agassi Broline för Björn Goop som är halvbror till Mister Hercules.

  • V86-7 är Silverdivisionen där vinnaren kvalificerar sig för V75-finalerna 26 december. Zen Bi gör sin andra Sverige-start mot Chapuy och Rotate. I loppet syns även Åby-älskande Echelon.
  • Kvällen avslutas med Klass 1-försök på Solvalla där formstarke Powerbank möter Twigs Honor och även Kimi di Quattro.

-----
Benedetto O.P.
, som i somras segrade på V75 på 1.10,7a/1 640 meter, regidebuterar för Natalie Örtlund på torsdag. Fyraåringen tillhörde tidigare Alessandro Gocciadoro och debuterar för Örtlund i lopp 4 vid lunchtävlingarna på Örebro. Liksom vid överlägsna V75-segern i somras är det Mika Forss i sulkyn.

Roger Nilsson kan mycket väl ha just en V75-vinnare i stallet. Fuxen Harlem Dupuitsvert har inlett strålande för regin med två raka segrar och vid torsdagkvällens Boden-tävlingar startar fyraåringen i lopp 5.

V64 på torsdag avgörs från Gävletravet med bland andra Pappajonnys Ilse i V64-3 mot My Dream Art och Orlando

Ha en fin start på veckan,
Martin Engström

Följ Travstugan på Youtube