Mandagm
Redaktion

MÅNDAG MORGON: Engagemang och vilja!

Allt är inte becksvart och mörker i den här sporten. Om man då ser till banupplevelsen. Där finns de som vill engagera och visar vilja att ha publik. Sånt ska alltid uppmärksammas!

Att gå på trav idag är inte som förr. När man ser gamla klipp är det välbesökta publikområden och hög stämning. Så är det inte i det moderniserade Sverige där travupplevelsen främst upplevs från tv-soffan.

Trots det enormt svåra arbetet att locka folk till travbanorna så finns där de som försöker. Sånt tycker jag alltid ska uppmärksammas och hyllas!

Ni har exempelvis läst min intervju som jag gjorde förra veckan? Där berättade sportchefen Mats Ahlkvist om deras vilja att göra V75-dagen till en folkfest och jag gillade vad jag hörde.
Läs intervjun här!

I lördags hade Gävletravet bland veckans kanske mest svåra tävlingstid för fin publiksiffra - en lördag kväll.
Det sker så mycket annat kul för svensken den tiden och är det inte besök på restaurang/krogen så är det något kul evenemang i stan eller familjemys som prioriteras

För att få folk till Gävletravet hade de ett kanonerbjudande där man för en billig peng fick se V75-tävlingarna från Jägersro därifrån och sedan följa V65-tävlingarna från bankanten följt av efterfest. Kolla in det här nedan!

Gavle

En del banor kanske redan gett upp det här med publik på travet. Anser att det inte är mödan värt längre. Men när jag ser banor som visar engagemanget och viljan och gör sitt yttersta - då blir jag glad!

Det var fel att lägga loppet utanför V86

Idag tycker jag yppersta toppen av kallblodssporten känns högintressant.
Säsongen som Stjärnblomster haft och dagsformen hon har är enorm. På onsdag möter hon Månlykke A.M. men även V75-vinnaren Gorm. Jag tycker inte Månlykke är så självklar uppe på toppen som han tidigare varit. 

Därför tycker jag det är lite fel att loppet lades utanför V86-kupongen. Är det någon gång detta loppet skulle synas ordentligt så är det nu när kungakronan på Månlykke A.M. är lite spå sne när drottningen Stjärnblomster är på gång.

Martin Engström
martin.engstrom@leadstarmedia.com